Parçaal formülünün kullanımı

Excel Vers. ve Dili
2000
arkadaşlar parçaal formülünün kullanımı ile ilgili sorunum var dosya ektedir. ilgilenirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Makroyla çözümlenmiş örnek,Sn Korhan Ayhan hocamın çalışmasından alıntıdır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2000
teşekkür ederim, ancak isimlerin yanında herzaman rakam olmayabiliyor. örneğin 123Mustafa YILDIRIM ANKARA ERYAMAN gibi

Excel Vers. ve Dili
2000
Arkadaşlar yukarıdaki dosya ya çözüm bulan var mı

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın hakin,

Verileriniz belli bir düzende olması gerekiyor aksi halde herhangi bir formül yazmak zor olur.

Örnek olarak;

123Mustafa YILDIRIM4562 bu veride rakamları ayırınca sadece isim soyisim kalıyor.

12Ali KAYA BURSA burda rakamları ayrınca isim soyisim ve şehir kalıyor şehir yada belirttiğiniz fazladan bir verinin soysim olup olmadığını nasıl bulabilirizki, yani;

12Ali KAYA DEMİRCİ şeklinde de olabilir bu sefer demircinin soyisimmi ilmi olduğunu formüle tanıtmamız gerekir bu gibi durumlarda veri düzeniniz belli bir düzende değilse formül yazmak zor olacaktır..

Dersenizki il olanların sonunda sayı yok bunu bu şekilde çözebiliriz..

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Vermiş olduğunuz bilgi benimde çok işime yaradı ancak benim sutunumdaki metnin başında tarih var (02.01.2009) gibi bu olabilir mi? Teşekkürler
Merhaba,

Verilerinizi görmeden kesin bir şey söylemem zor olur, örnek dosya eklermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın espiyonajl

Merhaba,

Verilerinizi görmeden kesin bir şey söylemem zor olur, örnek dosya eklermisiniz..

.
Öncelikle bana bu kadar kısa sürede dönüş yaptığınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum. örnek dosya ekledim. saygılar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın espiyonajl ilginize çok teşekkür ederim