• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Parçaal basamak sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003 tükçe
işlem yapacağımız hücre 3 basamaklı ysayılardan oluşmakta ancak 100 altındaki değerlerde bulunmakta 005, 089 gibi bulunmakta. Bu hücrede bulunan değerleri parçaal formülü ile başka 3 hücreye tek tek atacağız 3 basamaklı (100 den) büyük değerlerde sorun çıkmıyor. küçük değerlerde sorun çıkıyor 10 ile 100 değerlere eğer+parçaal ile çözüm yapabildim ama 10 dan küçük değerler için formülü tamamlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhabalar;

C sütunundaki verileri sayı olarak değil metin olarak sakladığınızda parçaal formülü istediğiniz işlemi yapar.Dosyada düzeltmeyi yaptım.

Ekli dosyalar

işlem yapacağımız hücre 3 basamaklı ysayılardan oluşmakta ancak 100 altındaki değerlerde bulunmakta 005, 089 gibi bulunmakta. Bu hücrede bulunan değerleri parçaal formülü ile başka 3 hücreye tek tek atacağız 3 basamaklı (100 den) büyük değerlerde sorun çıkmıyor. küçük değerlerde sorun çıkıyor 10 ile 100 değerlere eğer+parçaal ile çözüm yapabildim ama 10 dan küçük değerler için formülü tamamlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba
alternatif olsun
e4 hücresine
Kod:
=PARÇAAL(METNEÇEVİR($C4;"000");SÜTUN(A$2);1)
bunu yazarak sağ'a ve aşağıya doğru çekermisiniz

Geri