• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Parça üretim süresi hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Hocam kolay gelsin...

1 parçanın belirli bir periyotta adet başına üretim süresi ve 1 parçanın üretilmesi istenen süre ile toplam üretim adeti hesaplatılmak istenmektedir yardımcı olursanız çok makbule geçer...

şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz daha çabuk yanıt alma imkanınız olur.

Sorunuz çok zor değil anladığım kadarıyla. Ancak sorunuzu anlayamadım yani hangi satır hangine bölünecek hangisi ne ile çarpılacak.Kısacası ekteki örneğe siz hakimsiniz ve biliyorsunuz.Ben baktığımda ise pek fazla birşey anlayamadım.

Son düzenleme:
Merhaba;
Özel mesajınıza istinaden bir örnek (3 tablo) hazırladım.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

mugun hocam elinize sağlık çok güzel olmuş... ama hesaplamada saliselere ihtiyaç yok o yüzden saliseleri çıkarmak için formüllerden en sondaki salise ile ilgili kısımları silmem yeterlimidir...
ellerinize sağlık...

Formüllerde saat, dakika ve saniyeyi saliseye çevirmek için kullanılan *100'leri ve salise hücrelerini silmelisiniz: Örneğin F3'teki formül aşağıdaki gibi olmalı:

=(A3*60*60)+(B3*60)+(C3)

Tabi bu durumda 1 parça üretim zamanı formülünün de güncellenmesi gerekiyor.

mugun hocam elinize sağlık çok güzel olmuş... ama hesaplamada saliselere ihtiyaç yok o yüzden saliseleri çıkarmak için formüllerden en sondaki salise ile ilgili kısımları silmem yeterlimidir...
ellerinize sağlık...

Syn. ekodrom;
24 saat çalışan bir tezgah (24 saat=86400 sn) 86400 sayısından 1 fazla üretim yaptığı sürece örnek uygulamadaki 3 tablodada 1 parça üretim zamanı için saat=0,dakika=0,saniye=0 zaman gösterecekki bu sonuç mantıksızdır.
yani 24 saat çalışan tezgah 86400 parça için 86400 sn kullanacak ve 1 parça üretim zamanı 1 sn olacak ama yine aynı tezgah 24 saat çalışıp 86401 ve yukarısı için 0 zaman kullanacak!!!
Kalite Kontrolda bir kural vardır SIFIR HATA YOKTUR. (çünkü ölçü aletlerinin kalibrasyonunda bir hassasiyet değeri vardır ve sıfır ölçebildiğimiz oranda sıfırdır)
Bu nedenle verdiğiniz örneği (24 saat=120000 parça) içine alacak bir zaman dilimine (salise) indim. İyiki nanosaniyeye falan inmemişim. :)

Bence tabloyu bu şekilde kullanın. Görmek istemiyorsanız salise sütunlarını gizleyin. Ama saat,dakika ve saniye sıfır ise nedenini salisede görürsünüz.
1 saat=60 dk.
1 dk=60 sn.
1 sn=100 salise
Bu dönüşüme göre durumu değerlendirirsiniz. (Yani 72 salise 1 sn değil)
İyi çalışmalar.

Arkadaşlar emeğinize,yüreğinize sağlık..Çok yararlı bir çalışma.Ekstradan konu başlığı altında süper bilgilendirici bir muhabbet dönmüş.Teşekkürler...

Geri