• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pansiyon yoklama listesinde kenarlık sorunu.

Arkadaşlar pansiyonda kalan öğrencilerin yoklamaları için excelde hazırladığımız bir belge kullanıyoruz.Şu an çıktı aldığımızda gereksiz yere boş satır çizgileri çıkıyor ve nöbetçi öğretmen isimleri en altta görünüyor bunun yerine gönderdiğim örneğin 2.sayfasındaki gibi görünmesini yani devamsız öğrenci sayısına göre kenarlık oluşmasını ve nöbetçi öğretmen isimlerinin listenin hemen altına gelmesini nasıl sağlayabiliriz? İlgilenirseniz sevinirim. Kolay gelsin...

Arkadaşlar pansiyonda kalan öğrencilerin yoklamaları için excelde hazırladığımız bir belge kullanıyoruz.Şu an çıktı aldığımızda gereksiz yere boş satır çizgileri çıkıyor ve nöbetçi öğretmen isimleri en altta görünüyor bunun yerine gönderdiğim örneğin 2.sayfasındaki gibi görünmesini yani devamsız öğrenci sayısına göre kenarlık oluşmasını ve nöbetçi öğretmen isimlerinin listenin hemen altına gelmesini nasıl sağlayabiliriz? İlgilenirseniz sevinirim. Kolay gelsin...

Değerli hocam, ben uyarladığım bir programdan sizin için birşeyler yaptım, ancak tek bir eksiği kaldı, onu da forumun değerli üstatları halleder, Ek'li dosyayı da bir inceleyin "Veri" sayfasındaki B5 te kayıtlı isimleri çift tıklayın, "Yoklama" sayfasına atıyor, tıklama kadar öğrenci atar, hücre çizgilerini halledemedim, onu da üstatlar halleder sanırım, saygılar

Data/List/Create List ile yapılmış dosyanız ekte.

Konu için aşağıdaki linkte yer alan dosyayı inceleyin.

.

Sayın yurttaş , elinize sağlık, benim #2 nolu mesajdaki ek için ne gibi bir macro yazabiliriz ? Teşekkür ederim.

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Devamsız butonuna basınız.:cool:
Kod:
Sub devamsız()
Dim i, sat As Long, adr1, adr2 As String, sut As Byte
Sheets("Öğrenci Listesi").Select
Set s1 = Sheets("yoklama")
s1.Range("A6:E65536").Clear
sat = 6
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
    If Cells(i, "D").Value = "D" Or Cells(i, "D").Value = "d" Then
        adr1 = Range(Cells(sat, "B"), Cells(sat, "E")).Address
        adr2 = Range(Cells(i, "A"), Cells(i, "D")).Address
        s1.Cells(sat, "A").Value = sat - 5
        s1.Range(adr1).Value = Range(adr2).Value
        For sut = 1 To 5
            s1.Cells(sat, sut).Borders.LineStyle = 1
        Next sut
        sat = sat + 1
    End If
Next
s1.Select
s1.Range(Cells(sat + 1, "A"), Cells(sat + 1, "E")).Merge
s1.Range(Cells(sat + 1, "A"), Cells(sat + 1, "E")).HorizontalAlignment = xlCenter

s1.Cells(sat + 1, "A").Value = "N Ö B E T Ç İ   Ö Ğ R E T M E N L E R"
Sheets("Öğrenci Listesi").Select
s1.Cells(sat + 2, "A").Value = Range("F2").Value
s1.Cells(sat + 2, "C").Value = Range("G2").Value
s1.Cells(sat + 2, "D").Value = Range("H2").Value
Application.ScreenUpdating = True
Set s1 = Nothing
MsgBox "DEVAMSIZLAR Yoklama SAYFASINA AKTARILDI..!!", vbOKOnly + vbInformation, "D E V A M S I Z L A R"

End Sub

Sayın Orion2, emeğinize sağlık, süper olmuş,ancak "yoklama" sayfasında sadece devamsızların "listesini" temizleyecek bir buton olsa hoş olmaz mı ? Teşekkür ederim

İlgilenen, emek harcayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Bende farklı bir çözüm buldum.Dikkatimden kaçmış aslında oldukça basit bir yolu varmış. Devamsız öğrencilerin numaraları girildikten sonra otomatik süzde, boş olmayanlar şeklinde seçim yapınca hem kenarlık hemde nöbetçi öğretmen isimlerinin altta çıkma problemi çözüldü. Orion2 sizin dosyanızı da kullanabilirim. Yurttaş hocam heralde yanlış dosya göndermişsiniz. zipli dosyadan benim örnek çıktı. Tekrar hepinize çok teşekkürler...

İlgilenen, emek harcayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Bende farklı bir çözüm buldum.Dikkatimden kaçmış aslında oldukça basit bir yolu varmış. Devamsız öğrencilerin numaraları girildikten sonra otomatik süzde, boş olmayanlar şeklinde seçim yapınca hem kenarlık hemde nöbetçi öğretmen isimlerinin altta çıkma problemi çözüldü. Orion2 sizin dosyanızı da kullanabilirim. Yurttaş hocam heralde yanlış dosya göndermişsiniz. zipli dosyadan benim örnek çıktı. Tekrar hepinize çok teşekkürler...

Yanlış dosya göndermedim. Çözümün farkına varmadınız herhalde.

Yoklama sayfasında bir yere tıklayın bakalım ne göreceksiniz?
Son satırdan sonra bir numara girin veya silin ne olacak gözlemleyin.

.

Hocam çok özür dilerim ama hala bir değişiklik olduğunu göremiyorum. Gönderdiğiniz dosyada öğrenci ekleyip sildim herhangi bir değişiklik yok. Aslında sorunum çözüldü ama nerede hata yaptığımı anlamış değilim.

Son düzenleme:
Biliyorum çok eski bir konu ama, pansiyon yoklama işlemleri için böyle bir dosyaya ihtiyacım var. Ekteki dosyalar inmiyor. Acaba yeniden ekleyebilecek bir arkadaş var mı?

çok teşekkürler hocam, bayagi işime yarayacak. eski konu olduğundan umudu kesmiştim, o yüzden eklediğiniz dosyayı görmemişim. teşekkür biraz gecikti o yüzden

Geri