• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özet tabloda boş hücreler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stoik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Professional Plus 2010 TR
Merhabalar,
Office 2003 kullanıyorum, excelde özet tablolama yaptırdım, alan listesindeki sütunlardan boş olanların içinde "(boş)" ifadesi yazıyor fakat biz hiçbirşey yazmasın istiyoruz. Bunu yazmasını nasıl engellerim.
Teşekkür ederim : )

Merhaba,

Özet tablo kullanırken boş alanları seçerseniz o alanlarda özet tabloda "BOŞ" olarak görüntülenir. Bunları iki şekilde yok edebilirsiniz.

1- Özet tablo hazırlarken veri olan alanı seçerek. Bunu dinamik alan ile daha da esnek yapabilirsiniz. Forumda örnekler var.

2- İlgili sütun başlığındaki filtreyi tıklayarak "BOŞ" seçeneğini pasif yapıp gizleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim Korhan Bey : )

Korhan Bey;
İlgili sütun başlığındaki filtreyi tıklayarak "BOŞ" seçeneğini pasif yaptığımda o değerin boş olduğu hiçbir satırı tabloya dahil etmiyor. Biz tablo içeriğinin değişmesini değil, sadece tablodaki hücrede "(boş)" ifadesi yerine hiçbir şey yazmamasını istiyoruz. İlgili dosya ektedir.
Yardımınızı bekler, iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Özet tablo yapısı gereği bu şekilde sonuç üretiyor.

İki farklı çözüm;

1- Kaynak tarfındaki boş görünen hücrelere klavyedeki space tuşu ile bir boşluk ekleyin.

2- Boş yazısının olduğu hücreleri seçin. Koşullu biçimlendirme formül bölümüne aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=C4="(boş)"

Biçim bölümünden yazı rengini beyaz olarak ayarlayın.
Bu şekilde boş yazan hücreler görünmez olacaktır. Fakat tablonuza yeni satırlar eklendikçe ve siz özet tablonuzu yenile dedikçe koşullu biçimlendirmeler kayacaktır. Sürekli olarak bu biçimlendirmeyi yapmanız gerekecektir.

Ekteki koşullu biçimlendirme uygulanmış örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim Korhan Bey,
C vd D sütunlarına komple koşullu biçimlendirme (eşittir seçeneği ile) yaparak sorunu kökden çözdüm. Ben otomatik düzeltmeyi denemiştim olmamıştı. Koşullu aklıma gelmemişti ama.
Hücre çerçeveleri ile ilgili bir öneriniz olacak mı acaba Korhan Bey?

Merhaba,

Yine bahsettiğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.
Kenarlık eklemek istediğiniz alanı seçin. (A:H)
Koşullu biçimlendirme menüsünden yeni bir koşul ekleyin. Formül bölümüne aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=$A1<>""

Biçim menüsünden istediğiniz kenarlığı seçip işlemi tamamlayın.

Korhan Bey, kıymetli vaktinizi ayırdığınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Zafer

Excel belgesi çok yavaş açılıyor.

Office 2003 kullanıyoruz. Yıllık sevkiyatımızı takip ettiğimiz xls'de (3,5 MB olduğundan mesaja ekleyemiyorum) her bir müşteri kartı için bir sayfa ve her sayfa içinde de aynı xls içindeki data sayfasındaki tablonun 15000 satırını tarayan 1 özet tablo var. Bu xls'in açılması şuan için yaklaşık 2,5-3 dakika kadar sürüyor.

Sistem özelliklerimiz;
* Intel Pentium Dual-Core Processor E2140
* Samsung 1GB Ram (DDR2 667Mhz)
* 80GB 7200RPM SATA HDD
* Intel Graphics Media Accelerator 3000
* Windows XP Professional (32X)

Açılma işlemi sırasında cpu kullanımı %52, SD kullanımı 450-550 mb olarak görünüyor. Bu xls içinde şu an yaklaşık 10 tane müşteri kartı mevcut ama sene sonuna kadar 300'ü bulacak ve bu da 15000 satırı tarayacak 300 özet tablo demek. Ayrıca bu xls flash bellek üzerinde kayıtlı (gizlilik açısından) ama hdd üzerindeyken de açılma süresinde bir kısalma olmuyor.

Bu sorunu nasıl halledebiliriz, işlemci neden açılma esnasında yarı kapasiteyle çalışıyor. MY SQL bir çözüm seçeneği olabilir mi, olursa flash bellek üzerinden çalışması mümkün mü?

Kıymetli görüşlerinizi bekler, iyi çalışmalar dilerim.
Zafer

Son düzenleme:
Merhaba,

Bence yanlış mantıkla dosya kurguluyorsunuz. Özet tablonun amacı istediğiniz zaman istediğiniz bilgilere ulaşmaktır. Zaten raporun amacıda budur. Yani siz kriterlerinizi verirsiniz ve raporunuz oluşur. Fakat siz hazır halde 300 rapor kullanmayı hedeflemişsiniz. Bu şekilde kullanım bana göre yanlıştır.

15000 satır özet tablo için yüksek bir değer değildir. Ben 65000 satırda oldukça iyi performanslar aldım. Özet tablonuzu tek bir sayfada oluşturun. Rapor almak istediğinizde filtre menülerini kullanarak istediğiniz kriterlere göre süzüp raporunuzu oluşturun.

Eğer bu şekilde kullanım ihtiyacınızı karşılamıyorsa makrolara başvurabilirsiniz. İstediğiniz tarzda raporlama menüleri hazırlayabilirsiniz.

Geri