• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

özet tablo

Excel Vers. ve Dili
2003-türkçe
merhaba
2 sorum olacak

1. ekteki örnekte gunluk olarak sayı1 ve sayı2 toplamı nasıl alınır
2. ozet tablodaki verileri tarih bazında gruplandırırken, son aya ait verilerin gunluk kalan zamanların ise aylık ozetini aynı ozet tablo içerisinde nasıl gosterilir.

şimdiden çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

1. sorunuz için,Pivot table --> Formulas --> Calculated Field sekmesinden yeni bir alan ismi tanımlamanız gerekmekte. (tanımlanan alan için formül sayı1+sayı2)
2. Sorunuz için veri tabanını oluştururken ekteki dosyada olduğu gibi sınıflandırma yaparsanız Pivot Table da istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

İyi Çalışmalar...

Ekli dosyalar

öncelikle ilginize teşekkürler

1. kısmı biraz daha açıklamak gerekirse; asıl amacım tarih bazında sayı1 ve sayı2 yi % olarak karşılaştırmak grafiği ekledim.
yani sayı1 ve sayı 2 için değerleri % ye donustur dediğimde sutun için genel toplamın üzerinden değil de satır için (sayı1 +sayı2) yapmak ve bunun üzerinden % oranı hesaplaması

2. kısım içinse verilerin satır sayısı yaklaşık 10.000 civarında. bu nedenle sadece içinde bulunan son ayı günlük diğerlerini ise aylık üzerinden gormek istiyorum. son ay sürekli değişiyor yani. ideal ozet tabloyu da ekledim. tşklr.

Ekli dosyalar

sorumun 1. kısmına ait problemi çözdüm (çoklu birleştirme alanı gibi göstererek satırların toplamını aldırdım)

sadece 2. kısım kaldı

Geri