• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özet tablo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan msetr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

msetr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Ekteki stok listesinde aynı isimde birden çok satırda aynı olan stoklar var. Benim yapmak istediğim S.Fiyatı Baş.Tarihi en son tarihli satırları başka bir sayfada özet tablo gibi getirmek. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Sayfa1 "I" sütunu yardımcı sütun olarak kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Üstad cevabınız için teşekkürler.
Bu şekilde formül işimi gördü.
Anladığım kadarıyla I yardımcı sütunu tarihe göre sıralı olunca çalışıyor eğer tarihlerin yerlerini değiştirirsem son tarihleri almıyor. Fiyatları programa girerken tarih sırasını karıştırma riski var. Şöyle bir şey yapabilirseniz G sütunundaki s.fiyatı baş.tarihine göre verileri alabilirsek hatalı girişleride devredışı bırakmış oluruz. Yani tarih sırası olmadığını farz ederek. Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

Merhaba,

Dosyayı güncelledim. Tekrar denermisiniz.

Aynı tarihli olanları çift alıyor

Üstad sizide uğraştırıyorum hakkınızı helal edin. Şöyle bir hata oluştu. Satınalma tarihi aynı güne denk gelenler var. Bu sefer özet sayfasına iki satırıda alıyor. Yani bir stok 1000 mt varken x 2 satır oluyor o zamanda stok fazladan göstermiş oluyor. Tarih filtresiyle birlikte tarihleri aynı olanlardan F sütunundaki satınalma fiyatı yüksek olanını aldırabilirmiyiz. Ekteki dosyayı incelerseniz 40/1 poplin licra ve geniş saten ince stoklarını ikişer tane getirmiş. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sayfa1 "I2" hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(VE(TOPLA.ÇARPIM(MAK((A$2:A$1000=A2)*(G$2:G$1000)))=G2;TOPLA.ÇARPIM(MAK((A$2:A$1000=A2)*(G$2:G$1000=G2)*(F$2:F$1000)))=F2);MAK(I$1:I1)+1;"")

Formülü ihtiyacınız kadar alt hücrelere sürükleyiniz.

Eyvallah şimdi tam süper oldu çok teşekkür ettim kolay gelsin. Allah ebeden razı olsun.

Geri