• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özet Tablo Sorusu

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Aslında cevabın özet tablo olup olmadığını bilmiyorum fakat tahminimce bu şekilde çözülecek.

Elimde depodaki ürünlerin 2014 yılını içeren aylık şekilde çıkışları var yani toplam 12 adet farklı excel dosyası. 400 500 kalem arası ürün gozukuyor stokta ve bu ürünlerin hepsini bir stok kodu var. fakat aylık çıkışların olduğu excel tabloları karışık. bunlar en basit şekilde düzenleyip tek bir tabloda ürün stok kodu, ürün adı,ocak çıkış miktarı, şubat çıkış miktarı... olacak şekilde tek bir tablo oluşturmak istiyorum.

Tek tek elle uğraşmadan basit bir şekilde nasıl yapabilirim ?

Teşekkürler.

Hayır, ay ay çıkışları yanyana görebileceğim bir tablo istiyorum.ocak ayında şu kadar şubat ayında bu kadar diye. Tek tek elle yapabilirim fakat her ay için 300 500 arası ürünü yazmak çok vakit istiyor. daha basit bir yöntemini arıyorum.

sayın aiko özet tablo çoklu birleştirme ile yapılabilir. Ekteki dosyayı inceleyiniz. Bunu kullanmak yerine verilerinizi neden tek bir tabloda takip etmiyorsunuz, sadece dönem sütunu eklemeniz yeterli olur. Özet tablo oluşturma sihirbazına ulaşmak için ALT+V+R yapmanız gerekir.

Ekli dosyalar

sayın aiko özet tablo çoklu birleştirme ile yapılabilir. Ekteki dosyayı inceleyiniz. Bunu kullanmak yerine verilerinizi neden tek bir tabloda takip etmiyorsunuz, sadece dönem sütunu eklemeniz yeterli olur. Özet tablo oluşturma sihirbazına ulaşmak için ALT+V+R yapmanız gerekir.

Veriler benim önüme dağınık şekillerde geldi bu tabloyu basit bir örnek olsun diye kendim yaptım. Dediğiniz yolu izleyerek tam istediğim şekilde olmasa da bir yere geldim teşekkür ederim.

aynı konu üzerinden başka bir özet tablo sorusu sormak istiyorum.

Çoklu birleştirme ile oluşturduğum özet tabloda aynı isimdeki ürünü farklı isimdeymiş gibi gösteriyor. Ürün isimlerinin bazıları sadece rakamlardan oluşuyor örneklerdeki gibi. hepsini hücre biçimlendir'den metin olarak tanımladım fakat sonuç değişmedi. bu sorunu yaşadığım ürünün ismini bir hücreden kopyalayıp diğerlerine yapıştırınca sorun ortadan kalkıyor.

şimdiden teşekkürler.

Geri