• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özet Tablo İle Birlikte Kayan Hücreler

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhabalar, 2 aydır uğraşıp çözemediğim bir konudan bahsetmek istiyorum. Ekteki dosyada sağ taraftaki özet tabloyu yenileyince, sol tarafta ilgili firma,şube ve proje için yazılmış olan ödeme rakamları kayıyor. Örneğin Y firması Ankara için 200 TL ödeme planlanmış. Tablo yenilendiğinde eğer X ile başlayan bir firma daha eklenirse o zaman Y firması aşağı kayıyor ama sol taraftaki ödeme tutarı kaymıyor.

Tek istediğim özet tablo yenilendiğinde ilgili firma satırı kayarsa, sol taraftaki ödeme rakamı da onunla birlikte kaysın. Yani özet tablo yenilendikçe sol taraftaki ödeme tutarları da özet tablo ile birlikte kaysın. Bunun için aklıma gelen birşey var: bir makro olsa; ödeme rakamları girildikten sonra makroyu çalıştırsak. Bu makro, sol taraftaki ödeme tutarlarıyla sağ taraftaki özet tabloyu (cari adı+şube+projeye) göre birbirine eşlese. Ve o noktadan sonra tablo yenilense bile satırları kaydırsa. Böyle birşey acaba VBA ile mümkün olabilir mi? Üstadlardan yorum rica ediyorum.

Ekli dosyalar

.

Girdiğiniz yerleri de verilere yazarak, özet tabloyu oluşturun.

.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben sorumu daha iyi anlatabilmek için ekte gönderdiğim basit tabloyu yarattım. Asıl tablo bu değil. Asıl tablo SQL database'den veri çeken ve bir çok ciddi sorgu çalışan, boyutu büyük bir tablo. Bu ödeme verilerini bu nedenle özet tabloya dahil etmem mümkün olmuyor. Bu verileri de özet tabloya dahil edebilmem için hem veritabanından hem de excelde ayrı bir alandan girilen verileri alıp özet tablo yapan bir sistematiğe ihtiyacım var. Çoklu veri grişi diye birşey duydum ama ne denediysem olmadı. Bu verileri databaseden girdirme şansım da yok. Çünkü ödemeleri girecek olan üst düzey yöneticiler program kullanmak istemiyorlar. Elim kolum bağlandı anlayacağınız. Yine de cevaplar için çok teşekkür ederim. Başka fikirleriniz varsa beklerim.İyi çalışmalar.

.

SQL'den dış veri al yöntemi ile alacağınız verileri alın. Sonra ekleyeceğiniz verileri de buna ekleyin ve daha sonra da özet tabloyu oluşturun.

.

Geri