• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

özet tablo içine satır ekleme

yesevi33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Iyi günler oluşturduğum özet tablonun içine satır yada hücre ekleme şansımız olabiliyor mu. Oluşturduğum özet tabloda veri bölümünde birden fazla veri var ben özet tabloda yeni bir hücre oluşturarak istemiş olduğum verilerin toplamını almak istiyorum.

Yazdığım mesaja dosya eklemek istiyorum konuyu daha iyi anlata bilmek için dosyayı nerden ekleye bilirim.

Altın üye olmadan dosya ekleyemezsiniz. Ama dosya paylaşım sitelerine ekleyip linki burada paylaşabilirsiniz.

bahsettiğim özet tablo konusunda yardımcı olabilecek misiniz.

Özet Tablo üzerindeyken Seçenekler > Formüller > Hesaplanmış Alan içinden yeni bir alan ekleyerek istediğinizi yapabilirsiniz. Konu ile ilgili Excel Dershanesi içindeki örneklerden faydalanabilirsiniz.

ilginizden dolayı teşekkürler. ancak dediğiniz gibi yaptım olmadı şu şekilde anlatayım aşağıdaki tablo yaptığım özet tablonun sadece bir parçası. aşağıdaki özet tabloda alt toplam aldığında aşağıdaki 4 verinin toplamını alıyor. benim istediğim toplamın altına bir satır ekleyim vergili ve vergisiz adlı verilerin toplamını almak istiyorum . sizin bahsettiğiniz şekilde hesaplanmış alan şeklinde yaptım olmadı. eğer mail adresiniz varsa dosyayı size mail atayım.

Top. İthalat 7.894,00 54.109,64
Kati İthalat 126,00 1.060,88
Vergili 7.763,00 52.358,80
Vergisiz 5,00 689,96
toplam 15.788,00 108.219,28

Vergili ve Vergisiz satırlarını seçili iken sağ klik yapın, gruplandır seçeneğini seçin belki bu şekilde işinizi görür.

bahsettiğiniz şekilde yaptım yine olmadı bahsettiğim dosya aşağı yer almaktadır. özet tabloda sarı renkli olanların altına alt toplam almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

https://yadi.sk/i/5y3lyPR_WAuZp

Verileriniz silik görünüyordu, E,F sütunlarının font rengini Otomatik yapınca düzeldi. Ekteki resmi inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• ozettablo.jpg
    ozettablo.jpg
    214 KB · Görüntüleme: 9
hocam o yazı rengini ben silik yaptım. çünkü dikkat ettiyseniz alt toplam dört verinin alt toplamı ben sadece sarı renkli olan verilerin toplamını almak istiyorum. ayrıca gönderdiğiniz dosyayıda açamıyorum altın üyelik istiyor.

hocam hayırlı günler. özet tablo konusunda yardımcı olabilecek misiniz.

Her iki satırın birlikte olduğu satırlar dışındaki alt toplam satırlarını gizleyebiliriz, bu işinizi görür mü bilmem ? Bunun dışında aklıma farklı bir çözüm gelmiyor.

Geri