• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özet raporun hızı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Arkadaşlar selam,
Veritabanından güncel verileri çektiğimiz bir rapor var. Ama bu çok geniş kapsamlı bir rapor. Her türlü veri var. Bu raporu kullanarak kendimce bir özet rapor oluşturdum. TOPLA.ÇARPIM formülleriyle istediğim filtrelemeleri yaparak istediğim verileri özet rapora aldım. Yalnız şöyle bir sorunum var. Özet raporu açıp bağlantıları güncelle dediğimde siz deyin 10, ben diyeyim 20 dakika, o kadar çok sürüyor ki. Bu konuda yapılabilecek bir şey var mıdır? Bu hızı arttırmak mümkün müdür?

Merhaba,

Formülleri kullandığınız aralık fazla ise ve formül aralıkları geniş ise fomül yerine makro kullanmanızı öneririm. Yani burada özet tablo değil formüllerin hesaplanması uzun sürdüğü için güncelleme uzun sürmektedir.

Merhaba,

Formülleri kullandığınız aralık fazla ise ve formül aralıkları geniş ise fomül yerine makro kullanmanızı öneririm. Yani burada özet tablo değil formüllerin hesaplanması uzun sürdüğü için güncelleme uzun sürmektedir.

Aynen öyle Ömer Bey, aralık fazla ve makroyla değil formülle hesaplanıyor. Haklısınız. Ama makroyla nasıl yapacağımı bilmiyorum. Örneğin;

=TOPLA.ÇARPIM(('C:\Users\dell-pc\Desktop\[BÖLGE, BAYİ, PLASİYER, ÜRÜN BAZINDA SATIŞ ADETLERİ VE TUTARLARI.xls]GENEL'!$C$4:$C$32767="XXX")*('C:\Users\dell-pc\Desktop\[BÖLGE, BAYİ, PLASİYER, ÜRÜN BAZINDA SATIŞ ADETLERİ VE TUTARLARI.xls]GENEL'!$D$4:$D$32767="YYY")*('C:\Users\dell-pc\Desktop\[BÖLGE, BAYİ, PLASİYER, ÜRÜN BAZINDA SATIŞ ADETLERİ VE TUTARLARI.xls]GENEL'!$E$4:$E$32767="")*('C:\Users\dell-pc\Desktop\[BÖLGE, BAYİ, PLASİYER, ÜRÜN BAZINDA SATIŞ ADETLERİ VE TUTARLARI.xls]GENEL'!$N$4:$N$32767))

formülü C5 hücresinde hesaplanıyor. Bunu makro olarak nasıl düzenleyeceğim?

Ayrıca bu yazdığım sadece bir formül. Bunun gibi sanırım bini aşkın formül var sayfada. Dolayısıyla da bu kadar yavaş.

Formüllerin hesaplanmasını seçeneklerden manuel yapabilirsiniz.

Eğer makro olacaksa linki inceleyiniz. Dosyanıza uyarlayamazsanız kapalı dosyadan veri alma ile ilgili yeni bir başlık açarak sorunuzu bu yönde tekrar yöneltiniz.

ADO-DAO-Kapalı Dosya Uygulamaları

.

Arkadaşlar selam,
Veritabanından güncel verileri çektiğimiz bir rapor var. Ama bu çok geniş kapsamlı bir rapor. Her türlü veri var. Bu raporu kullanarak kendimce bir özet rapor oluşturdum. TOPLA.ÇARPIM formülleriyle istediğim filtrelemeleri yaparak istediğim verileri özet rapora aldım. Yalnız şöyle bir sorunum var. Özet raporu açıp bağlantıları güncelle dediğimde siz deyin 10, ben diyeyim 20 dakika, o kadar çok sürüyor ki. Bu konuda yapılabilecek bir şey var mıdır? Bu hızı arttırmak mümkün müdür?

.

Formül ve makrolarla uğraşmak istemiyorsanız Özet Tablo kullanmanızı öneririm.

Konu için bakınız:

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

.

Geri