• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özel bir programa topluca veri girmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Forumun Değerli Üyeleri
Sizlere katkılarınızdan, özverili gayretlerinizden ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Bu güne kadar, değerli hocalarımın ve fikir üreten bir çok arkadaşımın bilgilerinden faydalandım. Bu seferde, degerli üstadlarımdan ilginç bir konuda fikir ve çözüm almak istedim. Konu kısaca şöyledir.

Kullandığım özel bir muhasebe programı var.
(Bu program özel olarak yazılmış kaynak kodları kapalı bir exe dosyalı program)
Bu programın 3 adet bilgi girilecek alan penceresi var.
Bunlara her seferinde aşağıdaki alanlara ilgili bilgileri tek tek girip kaydet butonuna basıyorum.
Bu işi mesela yüz defa tekrar tekrar yapıyorum.
programda bu alanlar arasında gezerken kısa yol tuşları var.
Örneğin (Enter, Tab, Aşağı ok, F1, F2, F3, F4...F10 gibi)
Programda veri girilen alanlar aşağıdaki gibidir.
1. Alan= Sayı kodu alanı
2. Alan= Adı soyadı alanı
3. Alan= 1'den mesela 5000'e kadar sayı girilecek bir alanı
Benim yapmak istediğim tam olarak şudur.
Elimde Bir excel dosyam var ve satırlarda her bir kişi için 1. 2. ve 3. alanlar için girilmiş A,B ve C sütunlarında alt alta mesela yüz kişinin verileri var.
Bu işi her seferinde tek tek yapmak yerine, bu verileri bir seferde mokro yolu ile bu muhasebe programına girebilirmiyim?
Muhasebe programının ilgili alanlarına yapıştırıp ve kaydet butonuna basmak
Bu işi tekrarlayarak Exceldeki son dolu satırı da alıncaya kadar yaptırmak.
Yani yapmak istediğim özel muhasebe programına topluca veri aldırmaktan ibaret.
Yapılabilecek bir projemidir? Zihin jimnastiği yapmak isteyen veya fikir üretecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlar
Yukarıda sorduğum soru için küçük bir örnek vermek istiyorum.
Yapılacak işi kısaca özetlemek gerekirse;
Ekranda sadece bizim verilerin bulunduğu bir excel dosyası açık, birde muhasebe programımız açık olacaktır.
Mesela ilk önce excel sayfası 1. satırı A, B,ve C sütundaki bilgiler kopyalanıp muhasebe programına geçilecek, A sütunundaki veri 1. alana yapıştırılacak 2 kez enter yapılacak,
B sütundaki veri 2. alana yapıştırılacak 1 kez enter tuşuna basılacak, C sütunundaki veri 3. alana yapıştırıldıktan sonra sırasıyla F2, F4, F5 tuşlarına basıldıktan sonra tekrar excele dönülecek. (Bu enter tuşlarına basım ve F tuşlarına basım işini kodla otomatik olarak yapmamız gerekiyor.)
Excel sayfasının 2. satırdaki veriler kopyalanarak işlem sonuna kadar tekrarlanacak.
Excel sayfasındaki son dolu satıra kadar işlem devam edecektir.
Kafa yoran arkadaşlara teşekkkürü bir boç bilirim.
Saygılarımla

Selamlar,

Bende işim gereği stok ve muhasebe programı arasında aktarım işlemi yapmaktayım. Fatura aktarımı işlemini ara bir program aracılığı ile yapabiliyoruz.

İlk olarak faturaları stok programına giriyoruz.
Girilen faturaları ".txt" dosya olarak bir klasöre kopyalıyoruz. (Bu rapor muhasebe programının alabileceği şekilde düzenlemiş bir rapordur.)
TRANSFER.exe ara programı ile ".txt" uzantılı dosyayı muhasebe programına aktarıyoruz.

Excelden başka bir programın açık olan penceresine veri aktarımı yapılabilirmi bilemiyorum. Benim kanaatimce sizede böyle bir ara program gerekli. Bunuda muhasebe programınızın şirketinden talep etmelisiniz.

Üstadlardan başka öneriler bekliyorum.
Muhasebe programı üreticisi bu konuya sıcak bakmıyor.
Saygılarımla

Değerli arkadaşlar
Konuyu güncel tutmak için mesaj yazmak zorunda kaldım özür dilerim.
Konu ile ilgilenecek bir arkadaş umarım fikir beyan eder
saygılarımla

Forumun değerli üstadları
Aşağıdaki komutlar kullanılarak benim soruna bir çözüm bulunamazmı?

SEND KEY KOMUTLARI diye bir şeylere rastladım.
Sub sigbyaz()
Sheets("SİGB").Select
Application.SendKeys "^p"
Application.SendKeys ("{TAB 6}")
Application.SendKeys ("{enter}")
Application.SendKeys ("%k")
Application.SendKeys ("{enter 2}")
End Sub
Saygılarımla

Sayın cebelitarik bana atmıs oldugunuz pmden anladıgım bir sonuc pek bulunamamaktadır exe olan dosyaya veri atmak zor olmaktadır ama deger atılan dosyanızı ekleyip tumunu incelemeye tabii tutsaydık biraz incelemek istiyoruz bu dosyalara atılacak veriler kullandıgınız derleyiciye gore degişim gostermektedir bildiginiz uzere her derleyici kodu farklı formatta derlemekte bunun da incelenmesi gerekmektedir bununla ilgili olarak isterseniz googleden dosya formatları diye aram yaptırın orada çok geniş bilgi yelpazesine ulasacaksınız buradan sonrası sizin için kolay olacaktır kolay gelsin :) saygılar

Sayın parametre

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.
Öncelikle senin yaptığın programla bir sonuç alabildinmi?
Program Muhasebe ile ilgili bir makbuz kesme programıdır.
Tahakkuk ekranında 3 tane alan var Bu alanlara exceldeki satırlardan 3 bilgiyi sırayla yapıştırıp
F2 tuşuna basmam gerekiyor. Bunu bir döngü ile tekrarlamak istiyorum.
Bugün biraz araştırma yapmakla şu kodları derleyebildim.

Option Explicit
Public Declare Sub Sleep Lib "kernel32.dll" (ByVal dwMilliseconds As Long)

Sub NEAC()

Shell ("C:\Program Files\.....\.....exe")
Sleep (400)
SendKeys "%{TAB}", True
SendKeys "%{TAB}", True
SendKeys "%{TAB}", True
SendKeys "%{TAB}", True
SendKeys Sheets("YAZ").Cells(1, 1), True
SendKeys "{ENTER}", True
SendKeys "{ENTER}", True
Sleep (1000)
SendKeys "{F3}", True
Sleep (1000)
SendKeys Sheets("YAZ").Cells(2, 1), True
SendKeys "{ENTER}", True
Sleep (3000)
SendKeys "{ENTER}", True
Sleep (1000)
SendKeys "{ENTER}", True
Sleep (1000)
SendKeys "{ENTER}", True
Sleep (1000)
SendKeys "{ENTER}", True
SendKeys Sheets("YAZ").Cells(2, 2), True
SendKeys "{ENTER}", True
SendKeys "{ENTER}", True
SendKeys "{ENTER}", True
SendKeys Sheets("YAZ").Cells(2, 4), True
Sleep (100)
SendKeys "{ENTER}", True
Sleep (1000)
SendKeys "{F2}", True
End Sub

Burada işe uygulamayı çalıştırıp kullanıcı adını ve şifreyi girmekle başlıyorum. Aslında gereksiz. Uygulamayı açıp hazır olduktan sonra exceldeki makro ile uygulamayı nasıl aktif hale getireblirim bu benim için önemli. Bu konuda bir çözümünüz varmıdır. Yani ekranda iki program açık hazır vaziyette. Biri muhasebe programı açık ve tahakkuk sayfası hazır bekliyor ve diğer taraftada da excel verileri ile hazır bekliyor. Makroyu çalıştırdığım anda açık olan ve hazır bekleyen tahakkuk sayfası alanlarına verilen bir dögü ile girilmeye başlanması. Direkt olarak tahakkuk sayfasının aktif edilmesini yapamadım. Yani komut verdiğim anda tahakkuk ekranına girişlerin başlaması.
Fakat tam sağlıklı olarak çalışmıyor. Çünkü veri girişleri çoğaldıkça veri girilen program yavaşlıyor ve bu seferde bekleme milisniyeleri yani sleep komutları denk gelmiyor sonraya kalabiliyor zamanları uzun tutsam bu sefer işlem çok uzun zaman alabiliyor.
Aslında benim tam olarak istediğim kısa yol programın veri tabanı içerisine bilgileri bir çırpıda transfer etme. Ama programın kaynak kodları gizli ve benim bilgimde sıfır denecek kadar az olduğundan bir şey yapamıyorum.
Bu konuda tam bir bilgisayar programcısı olmak gerekiyor.

Program çok büyük ve kurulması zor bir program. Burada vermem mümkün değildir.
Bu konuda sizin yaptığınız çözümleri görmek isterim.
Saygılarımla

Son düzenleme:
Geri