• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Outlookta istenen saate mail gönderme

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
DEĞERLİ ARKADAŞLAR.
OUTLOOK İÇİN MAKROM VAR.ANCAK BEN İSTEĞİM BİR SAATE BU MAİLİ HER GÜN OTOMATİK OLARAK GÖNDERMEK İSTİYORUM.BUNU NASIL YAPABİLİRİM.MAKROYA ZAMAN İLAVE ETMEM GEREKLİ SANIRIM.KULLANDIĞIM MAKRO :

Sub SHİFTGÖNDER()
Dim OutApp As Outlook.Application
Dim NewMail As Outlook.MailItem
Set OutApp = New Outlook.Application
Set NewMail = CreateItem(olMailItem)
With NewMail
.To = "genelmd.@smallbusiness.local."
.Subject = "HAFTALIK SHİFT"
.Body = "AYLIK PUANTAJ"
.Attachments.Add "C:\Users\ŞEMSETTİN AKKOYUN\Desktop\SHİFT.xls"
.Save
.Send
End With
Set NewMail = Nothing
Set OutApp = Nothing
End Sub

bu yaptığınız makroyu dosyaya ekleyip gönderebilirmisiniz. Bende mail göndermekle ilgili araştırma yapıyorum. teşekkürler

Hocam güzel makro da neden hepsi Send aşamasında takılıyor onu çözemedim !!!

Merhabalar,
Bu konu neticeye kavuştumu banada gerekli.

Saygılarımla

Kod:
.Body = "AYLIK PUANTAJ"

bolumunden sonra

Kod:
.DeferredDeliveryTime = [a1].value & " 12:00"

seklinde bir ornekle denermisiniz, a1`de istediginiz gunu ve 12 olarakta saati varsayarak..

ontime metodu ilede yapabilirsiniz sanirim; denemeden yaziyorum kusura bakmayin..

Kod:
Application .OnTime _ 
TimeValue ("12:00:00"), "SHİFTGÖNDER"

Sayın Mustafa Bey
Sizden ricam bi örnek dosya hazırlaya bilirmisiniz? Ben yapamadım... Zaman ayırdığınız içinde çok teşekkür ederim..

Saygılarımla

Sayın Mustafa Bey
Bunu istenilen saat yerine hafta içi her gün mail gönderme şeklin de değiştirebilir miyiz?

Yardımlarınız için teşekkürler

Kod:
Sub otomatik()

Application.OnTime _
TimeValue("06:33 pm"), "mail_yolla"

End Sub

Sub mail_yolla()

user = Environ("UserName")
ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = True

With ActiveSheet.MailEnvelope
      .Introduction = ""
     .Item.To = "MUSTAFA ASLAN;"
     .Item.cc = ""
      .Item.Subject = "HAFTALIK SHIFT"
      .Item.Body = "AYLIK PUANTAJ"
      .Item.attachments.Add "C:\Documents and Settings\" & user & "\Desktop\shift.xlsx"
      .Item.Send
   End With
   ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = False

End Sub

seklinde calistirirsaniz istediginiz saatte mail atacaktir. 06:33 pm icin denedim :)

haftaici gondermek icin yahut diger sartlariniz icin ilk kodda if yapisi ile kriterlestirerek calismasini saglayabilirsiniz..

Kod:
If Weekday(Date, vbMonday) = 6 Or Weekday(Date, vbMonday) = 7 Then GoTo son
Application.OnTime _
TimeValue("06:47 pm"), "mail_yolla"
son:

seklinde yazip workbook`un open olayina yazarsaniz skala olarak ayarlayacaktir..

Sayın Mustafa bey
Yardımlarınız için teşekkürler fakat ben çalıştıramadım..

mesajimda denedigimi yazmistim, herhangi bir hata aliyorsaniz yardimci olayim fakat diger turlu neden calismadigi hakkinda fikrim yok..

calismasi icin ilk otomatik adli sub`i calistirmaniz gerekiyor yahut dedigim gibi workbook`un acilis olayina ekleyebilirsiniz..

Sayın Mustafa Bey
Muhakak çalışıyordur da, ben beceremedim. bilgi seviyem çok düşük. bi şekilde bu site sayesinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bir şeyler yapmaya çalıştım ama olmadı. Daha doğrusu verdiğiniz komutları yanlış yere yazmamdan kaynaklanıyor olabilir. Hani örnek bi dosya olsaydı görsel olarak nerelere hangi momutların yazıldığı görmüş olacağım. Müsaitseniz bi excel dosyası üzerinde örnek yapabilir misiniz? Dosya ismi ve uzantılarını değiştiririm..

Saygılarımla

Sayın Mustafa Bey

Aşağıdaki şekilde modüle yazdığım da, dosyayı gösteren satırı sarıya boyadı.. (.Item.attachments.Add "g:\deneme.xls")

Sub otomatik()

Application.OnTime _

End Sub

Sub mail_yolla()

user = Environ("UserName")
ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = True

With ActiveSheet.MailEnvelope
.Introduction = ""
.Item.To = "Teoman;"
.Item.cc = ""
.Item.Subject = "deneme"
.Item.Body = "deneme"
.Item.attachments.Add "g:\deneme.xls"
.Item.Send
End With
ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = False

End Sub

g:\ adinda bir surucunuz ve icinde deneme adli bir dosya varmi acaba.. sioze dosya hazirlicaktim ama inanin ona bile zamanim olmadi..

Sub otomatik()

Application.OnTime _

End Sub

bolumunu gonderme yapmasi dakikasindan once f5 tusu ile calistirinki boyle bir skala yaratsin..

Sayın Mustafa Bey

Yoğunluğunuzu tahmin edebiliyorum. Buna ragmen ilginiz için tekrar teşekkür ederim. Dediğiniz gibi dosyayı bulamıyorum hatası veriyor. onuda çalıştır dediğimde veriyor. g:\ adında sürücüm ve o sürücü içerisinde deneme adlı bir excel dosyası bulunmaktadır. Belki şirket bilgisayarı olduğu için bu yolla erişim izni olmaya bilir. biraz daha araştıracağım.. teşekkürler

Sayın Mustafa Bey
Dosyayı masa üstüne kaydet dediğimde çalıştı. Fakat şöyle bir sorun oluştu. Hangi excel dosyam açıksa onun açık olan sayfasınıda mail sayfasına yazıyarak deneme dosyasını gönderiyor. Maile sabit bir yazı yazmasını nasıl sağlaya bilirim. Mail atacağım dosya kapalı bir dosya olacaktır. Teşekkürler

Geri