• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Outlook Görevler (makro çalıştırma)

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba

Şirketimizde kullanılan PC'lerde windows, zamanlanmış görevler eklentisi çalışmıyor. Bu nedenle aşağıdaki makroyu Outlook üzerinden çalıştırarak adresini verdiğim excel dosyasını açtırmak istiyorum. Outlook içine yazılan makro manuel çalışıyor. Lakin ben otomatik olarak, takvime belirlediğim tarihte, görevin çalışmasını ve makroyu aktif hale getirmesini istiyorum

Görev penceresinin içine ne yazmalıyım ki (eylem), makroyu çalıştırsın, veya bu işlem mümkün müdür ???

Kod:
Sub exceliac()
Dim XLApp As Object
Dim MyFile As String
MyFile = "d:\LocalData\Desktop\Objektifler.xlsx"

'If Dir(MyFile) = Empty Then
'MsgBox "Dosya bulunamadi....."
'Exit Sub
'End If

Set XLApp = CreateObject("Excel.Application")
XLApp.Workbooks.Open FileName:=MyFile
XLApp.Visible = True
XLApp.Run "Auto_Open"
Set XLApp = Nothing
End Sub

Son düzenleme:
Sayın asri
Zamanlanmış görevler programınızı indirdim. Güzel bir program olmuş elinize sağlık.

* Yalnız ben haftadaki bir kez programın çalışmasını istiyorum. Her pazartesi saat 13:00'de (sanıyorum böyle bir seçenek yok)

* Birde açılacak olan excel dosyası programınız ile aynı klasörde olması gerekliliği biraz sorun yaratabilir, lakin onu bir şekilde aşarım.

Haftada bir kez olayına modif yapma durumunuz olabilir mi ??

..* Yalnız ben haftadaki bir kez programın çalışmasını istiyorum. Her pazartesi saat 13:00'de (sanıyorum böyle bir seçenek yok)

ini dosyasına haftanın 1,2,3,4,5,6,7 günü gibi bir parametre ekleyebilirim.
Örnek: 1,3,5,7 yazılır ise 1. 3. 5. 7. günleri belirlenen saatte çalışır.

* Birde açılacak olan excel dosyası programınız ile aynı klasörde olması gerekliliği biraz sorun yaratabilir, lakin onu bir şekilde aşarım..

Uzun dosya yolu girilmesin diye aynı klasör seçtirmiştim.
Çoklu excel desteği olmadığı için exe nin excel ile aynı yerde olması sorun olmaz diye düşünüyorum.

Uygun bir zamanda hafta sonu olabilir. Gerekli değişiklikleri yaparım

sayın asri eğer sizin için çok zor bir işlem olmayacak ise hafta parametresi ekleyebilirseniz, memnun olurum

Sayın asri programda "Line2630" uyarısı aldım. Anlamı nedir ?
Hata fotoğrafı ekteki gibidir.

Ekli dosyalar

• 2017-03-03_121346.jpg
    2017-03-03_121346.jpg
    22.4 KB · Görüntüleme: 4
Sayın asri programda "Line2630" uyarısı aldım. Anlamı nedir ?
Hata fotoğrafı ekteki gibidir.

Ekli dosya göremiyorum.

Çalışma günleri eklenerek güncellendi.

Çalışma Günleri:
1,2,3,4,5,6,7 yazılır ise haftanın tüm günleri, 1,3,5,7 yazılır ise Pazartesi, Çarşamba,Cuma, Pazar çalışacağı belirlenmiş olur.

http://asriakdeniz.com/autoexcel-zamanlanmis-excel-dosyasi-acma/ linkinden yeni dosyayı indirdim. Lakin yapılandırma ayarlarının olduğu not detferi eski sürümlü durumda. Kontrol edebilirmisiniz

"Çalışma Günü=1,2,3,4,5,6,7" eklentisi görünmüyor

Bir önceki mesajımda karşılaştığım hatanın nedeni, açılan excel dosyam bir takım görevleri yaptıktan sonra kendi kapanıyor. Sizin kapatılma kısmına yazdığınız süreye uymadığı için bu hatayı alıyor olabilirmiyim

2r2abL.jpg

http://asriakdeniz.com/autoexcel-zamanlanmis-excel-dosyasi-acma/ linkinden yeni dosyayı indirdim. Lakin yapılandırma ayarlarının olduğu not detferi eski sürümlü durumda. Kontrol edebilirmisiniz

"Çalışma Günü=1,2,3,4,5,6,7" eklentisi görünmüyor

Bir önceki mesajımda karşılaştığım hatanın nedeni, açılan excel dosyam bir takım görevleri yaptıktan sonra kendi kapanıyor. Sizin kapatılma kısmına yazdığınız süreye uymadığı için bu hatayı alıyor olabilirmiyim

Eski dosyayı yükleme yapmışım. Dosyayı yeni dosya olacak şekilde güncelledim.

ini dosyasında = den sonrasındaki bilgileri değiştirebilirsiniz.
True evet demek, False hayır demek.

Açılan Exceli Kapat=True da False yaparsanız.

Kendi programınızın kapat özelliğini kullanabilir siniz.

Hatayı buldum sayın asri

Açılan Exceli Kapat=False yapsam dahi

ThisWorkbook.Close
ActiveWorkbook.Close
Excel.Application.Quit

Hangisini kullandıysam, hepsinde hata aldım. Sanıyorum ki kapatma olayını kendi dosyamda kullanmayacağım. Sizin dosyanızda kapatma sağlatacağım

Bilgilerinize

Son düzenleme:
Hatayı buldum sayın asri

Açılan Exceli Kapat=False yapsam dahi

ThisWorkbook.Close
ActiveWorkbook.Close
Excel.Application.Quit

Hangisini kullandıysam, hepsinde hata aldım. Sanıyorum ki kapatma olayını kendi dosyamda kullanmayacağım. Sizin dosyanızda kapatma sağlatacağım

Bilgilerinize

Merhaba,

benim programda kapatmadan önce excel uygulama kontrolü yaparsam sanırım bu sorun yaşanmaz.

Ancak programın dosyayı kapatmada bir sorunu yok. Direkt bu programla da hem excel in tamamını hemde açılan dosyayı kapatabilirsiniz. Umarım işinize yaramıştır.

Daha önce bu hata ile karşılan kullanıcı çıkmadı mı hiç ?

İncelemeniz için hazırlamış olduğum dosyanın sadeleşmiş halini, hata yaratan durumlu halini ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Daha önce bu hata ile karşılan kullanıcı çıkmadı mı hiç ?
İncelemeniz için hazırlamış olduğum dosyanın sadeleşmiş halini, hata yaratan durumlu halini ekte gönderiyorum.

dosya.tc den dosyayı yükleyebilir misiniz?
Kontrol edeyim.

http://www.dosyaupload.com/2tJC

"Dosya.tc" maalesef şirkette çalışmıyor. Yukarıda adrese yükledim

Kaydetmeyi ve kapatmayı program ile yaparsanız sorun yok görünüyor.

VBA ile kapatma yaptığınızda programda sorun oluşuyor. Bunu kontrol ederim. Şu an için neden kaynaklandığını anlayamadım.

Tüm exceli kapatma ile ilgili bir sorun vardı düzeltildi.

Geri