• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik zoom %85

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan necro82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 & 2007, Eng
Merhaba,
Ben excel (2003) sayfalarını %100 zoom yerine %85 zoom kullanıyorum ama her seferinde bu işlemi yapmak istemiyorum. Excel ilk açıldığında tüm sayfaların otomatik olarak %85 olmasını nasıl sağlayabilirim? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler

This Workbook içine

Private Sub Workbook_Open()
ActiveWindow.Zoom = 85
End Sub

yazarmısınız?

Herhangi bir excelin içine bahsettiğiniz macroyu yazdım ama yine de her yeni excel açışında zoom %100 oluyor? Acaba bahsettiğiniz macro kodlu excel i belli bir yere mi kopyalamam gerekiyor? Teşekkürler

Bu konuda bana yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar???
Şimdiden çok teşekkürler

Bunun için bir eklenti hazırlamak gerekecektir. Aşağıda belirteceğim işlemleri yaparak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

1- Boş bir çalışma kitabı açın ve alt+f11 ile VB editörüne geçin.

2- Bir class modül oluşturun ve aşağıdaki kodları bu sayfaya kopyalayın. (Class modülün ismi Class1 olarak kalsın)

Kod:
Public WithEvents uygulama As Application

Private Sub uygulama_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
If ActiveWindow.Zoom <> 85 Then ActiveWindow.Zoom = 85
End Sub

Private Sub uygulama_WindowActivate(ByVal Wb As Workbook, ByVal Wn As Window)
If ActiveWindow.Zoom <> 85 Then ActiveWindow.Zoom = 85
End Sub

3- Thisworkbook modulüne aşağıdaki kodu kopyalayın.

Kod:
Dim uygulama As New Class1

Private Sub Workbook_Open()
Set uygulama.uygulama = Excel.Application
End Sub
4- Dosyası .xla (Excel eklentisi) olarak kaydedin. (Dosyaya örneğin zoom ismini verin, VB editörüne de bir şifre koymanızı öneririm)

5- Araçlar-eklentiler menüsünden zoom isimli eklentiyi işaretleyin.

6- Excel uygulamasını kapatın. Tekrar açtığınızda artık sayfalarınız % 85 oranı ile açılacaktır.

Merhaba,

Bilgi için çok çok teşekkür ederim. Kaydettiğim dosya otomatik olarak sizin tarif ettiğiniz gibi %85 olarak açılıyor ancak araçlar menüsünde sizin tarifinizi yapamadığımdan olsa gerek yeni bir excel açtığımda yine %100 zoom ile karşılaşıyorum. Size dosyayı ve tools >>> adds in görüntüsünü yolluyorum. Bahsettiğiniz Zoom isimli eklenti yi bulamadım? Yardımcı olabilir misiniz?

Çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu konuda tüm yardımlara açığım :)

İlginiz için teşekkürler

Eklediğiniz dosyayı açıp farklı kaydetten kayıt türünü "microsoft excel eklentisi (*.xla)" seçerek kaydedin. Böylece eklentiler penceresinde görünecektir.

teeşkkürler benim işime yaradı.

yalnız exceli benim gibi türkçe kullananlar thisworkbooktaki class1 i sayfa1 yapmaları gerekebilir. (yazan arkadaş modülün adı class1 kalsın demiş, bende sayfa1 çıkınca aynı şey diye ellemedim:))

Merhaba,

Siz farklı şeylerden bahsediyorsunuz.

Class ifadesi ile "Class Module" anlatılmak istenmiştir.

Kod penceresini açtığınızda "Insert" menüsü altında görebilirsiniz.

teeşkkürler benim işime yaradı.

yalnız exceli benim gibi türkçe kullananlar thisworkbooktaki class1 i sayfa1 yapmaları gerekebilir. (yazan arkadaş modülün adı class1 kalsın demiş, bende sayfa1 çıkınca aynı şey diye ellemedim:))

Geri