selam arkadaşlar
benim acayip bir sorum var :lol:
harfler ve sayılarla hücreleri doldurmak istiyorum. her bir hücre 3 karakterli olacak ve sırayla bir sonraki değer gelecek.
not: harfler türkçe karakter olmayan ingilizce alfabeler olması gerek ve ayrıca küçük harfler lazım. birde büyük harflerle uğraşmak istemiyorum. harflerin yanında rakamlarda olması lazım.
aaa
aab
aac
aad
…
…
…
...
...
...
...
aav
aaz
aa0
aa1
aa2
aa3
…
…
…
aa8
aa9
aba
abb
abc
abd
abe
…
…
abv
aby
abz
ab0
ab1
ab2
….
…
ab8
ab9
aca
acb
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
zzv
zzy
zzz
zz0
zz1
zz2
…
…
zz8
zz9
0aa
0ab
0ac
…
…
…
...
...
...
996
997
998
999
örnekteki gibi. ama istediğim şey aradaki boşluklarında dolması gerek. yani 26 harf + 10 rakam olursa = 36 karakter eder
toplam da ise 36*36*36 = 46656 hücre olması lazım.
sizden ricam bunun nasıl yapılacağını söyleyebilir misiniz veya yapabilir misiniz ?
şimdiden teşekkürler herkese . . .
benim acayip bir sorum var :lol:
harfler ve sayılarla hücreleri doldurmak istiyorum. her bir hücre 3 karakterli olacak ve sırayla bir sonraki değer gelecek.
not: harfler türkçe karakter olmayan ingilizce alfabeler olması gerek ve ayrıca küçük harfler lazım. birde büyük harflerle uğraşmak istemiyorum. harflerin yanında rakamlarda olması lazım.
aaa
aab
aac
aad
…
…
…
...
...
...
...
aav
aaz
aa0
aa1
aa2
aa3
…
…
…
aa8
aa9
aba
abb
abc
abd
abe
…
…
abv
aby
abz
ab0
ab1
ab2
….
…
ab8
ab9
aca
acb
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
zzv
zzy
zzz
zz0
zz1
zz2
…
…
zz8
zz9
0aa
0ab
0ac
…
…
…
...
...
...
996
997
998
999
örnekteki gibi. ama istediğim şey aradaki boşluklarında dolması gerek. yani 26 harf + 10 rakam olursa = 36 karakter eder
toplam da ise 36*36*36 = 46656 hücre olması lazım.
sizden ricam bunun nasıl yapılacağını söyleyebilir misiniz veya yapabilir misiniz ?
şimdiden teşekkürler herkese . . .