• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik yazdırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dilonur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
xp
merhaba excelde aynan aşağıdaki gibi sayılarım var
mesala 1 sayının karşısına 50 yazdığımda otomatik olarak onun diğer 1 sayısının karşısına, 2 nin yanına bir değer yazdığımda aynısının öteki 2 nin karşısına yazılmasını istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

5
4
3
2
1
1
2
3
4
5

Aşağıdaki gibi bir kodlama yapılabilir.

Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim bul As Range
    Dim adres As String
    If Not Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then
        Set bul = Columns(1).Find(Target.Offset(0, -1), Lookat:=xlWhole)
        If Not bul Is Nothing Then
            adres = bul.Address
            Do
                Application.EnableEvents = False
                Cells(bul.Row, 2) = Target.Value
                Application.EnableEvents = True
                Set bul = Columns(1).FindNext(bul)
            Loop While Not bul Is Nothing And adres <> bul.Address
        End If
    End If
    Set bul = Nothing
End Sub

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

merhaba yukar&#305;da bulunan ekteki dosyay&#305; a&#231;m&#305;yor tekrar yard&#305;mc&#305; olursan&#305;z &#231;ok sevinirim. te&#351;ekk&#252;rler

sıkıştırma programların var dosyayı açıyor fakat içerisinde sadece yazdığınız sayıları gösteriyor işte 1 den 5 e kadar ve iki tanede 120 sayısı var herhangi bir formül yazılı değil. sizede zahmet olacak ama formülü direk yazıp göderseniz olurmu acaba teşekkürler

Sizin istediğiniz formülle olmaz.Çünkü formül yazılı hücreyede değer girebilirsiniz.
Kod ile olur.Ferhat bey kodu yazmış.Ve gayette güzel çalışıyor.
Siz denememişsiniz.
Rakam yazılan verilerin yandaki hücreye değer girip sonucu gözlemleyiniz.:cool:

&#231;ok te&#351;ekk&#252;r ederim evren bey ne bileyim ben form&#252;l ar&#305;yorum. yaln&#305;z &#351;&#246;yle bir problemimiz var zandediyorum ferhat beyin mesaja yazd&#305;&#287;&#305; kod de&#287;ilmi bu i&#351;lemi yapan ama benim bunu bir arkada&#351;&#305;ma izah etmem gerekiyor o kendi bilgisayar&#305;nda bu i&#351;lemi yapmak istiyor bu kodu ona nas&#305;l a&#231;&#305;klayabilirim birde bu kod programa nas&#305;l akatar&#305;l&#305;yor nas&#305;l &#231;al&#305;&#351;&#305;r hale geliyor bir e&#231;&#305;klayabilirseniz &#231;ok sevinirim

Hangi syafada ugulayacaksanız,O sayfanın sekmesine sağ tıklayınız ve açılan menüden kod görüntüleyi seçiniz ve bu kodları açılan pencereye yapıştırınız.Ve vbe'yi kapatıp tekrar çalışma sayfasına dönünüz.Kodlar çalışmaya hazır olacaktır.:cool:

Geri