• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Toplamada Hata

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Ekteki örnekte A sütununa diğer sütunların toplamını yaptırabiliyorum. Ancak şöyle bir sorun var hücrelere tek tek veri girilirse ve ya tek tek hücre içerisindeki verileri silersem bu işlem gerçekleşiyor. Kopyala yapıştır yöntemiyle toplu veri girişi yaptığımda bu toplama işlemi gerçekleşmiyor. Mesela komple C sütunundaki hücreleri seçip içerisindeki veriyi sil dediğimde sadece ilk satırın toplama işlemini yapıyor diğer C sütunundaki veriler silindiği halde A sütunundaki toplamalar olmuyor. Örnekte de açıklama yapmaya çalıştım. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba, Kod başlığında diyorki çalışma sayfasında değiştirilecek bir hücrede
şunu yap dediği için toplu seçim yaparak silersen tümünü tek seçim kabul ederek ilk satırı değiştiriyor.ondan sonra enter ile geçersen diğerlerinde değiştiğini görebilirsiniz.Kolay gelsin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

Cevabınız için teşekkürler. Bunu biliyorum ancak yaklaşık 15000 satırlık veri mevcut. Hepsi için tek tek enter işlemi çok zor olacağı için bu sorunu çözebilecek bir kod mevcut mu diye soruyorum...

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("b1:g8")) Is Nothing Then Exit Sub

For i = 1 To Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
        With Cells(i, 1)
            .Value = Application.Sum(.Offset(, 1).Resize(, 6))
            'B ve G sütunları için Resize(, 6) dedik. örneğin K'ya kadar isteniyorsa Resize(, 10) olmalı
        End With
    Next
End Sub

Sayın mancubus çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi oldu. Ellerinize sağlık. İyi çalışmalar.....

rica ederim. işe yaradığına sevindim.

sonuç hakkında geri dönüş yaptığınız için ben de size teşekkür ederim.

Geri