• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Toplamada Farklı Sütunları Toplamak

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Ekte örneğini sunduğum çalışmamda ayrıntılı açıklama yapmaya çalıştım. Bu siteden yardımcı olan arkadaşların verdiği kodlarla excel tabloda hücre içerisindeki değerleri A sütununa otomatik olarak toplattık ancak sonradan lazım olan bir durum oldu. Aynı tablo içerisinde birden fazla otomatik toplama yaptırmak gerektiğini anladım. Bunun için örnekteki kodlama da nasıl bir değişiklik yapmak gerekir ? Teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

benim yazdığım bir kod imiş :)

M'deki toplam sütunu G'deki, G'deki de A'daki toplamlara dahil edilecek yanlış anlamadı isem. bu durumda sondan başa doğru ilerlemek uygun olacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("B1:R8")) Is Nothing Then Exit Sub

Application.EnableEvents = False
    For i = 1 To Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
        With Cells(i, "M")
            .Value = Application.Sum(.Offset(, 1).Resize(, 5))
        End With
        With Cells(i, "G")
            .Value = Application.Sum(.Offset(, 1).Resize(, 6))
        End With
        With Cells(i, "A")
            .Value = Application.Sum(.Offset(, 1).Resize(, 6))
            'B ve G sütunları için Resize(, 6) dedik. örneğin K'ya kadar isteniyorsa Resize(, 10) olmalı
        End With
    Next
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Valla ne diyeyim. Tek kelime ile tam istediğim gibi. Sayın mancubus örnekte geçen kodlar zaten size aitti. Malum bazen çalışma üzerinde ihtiyaçlar hemen farkedilmiyor. Kullandıkça ihtiyaçlar hasıl oluyor. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

rica ederim.

bu dosyada benzeri bir ihtiyaç olur ise artık bu kodları referans alarak sizin de yapabileceğinize eminim.

herhangi bir şey ima etmedim. yanlış anlama olmasın.

sadece mevcut kodları inceleyerek kendi değişen senaryolarınıza uyarlayabileceğinizi söylemek istedim.

Yok yok sayın Mancubus. Kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil. Acil çıkmam gerekti onun için kısa yazmak zorunda kaldım. Dediğiniz gibi kodları az da olsa kendi çalışmalarıma revize etmeye başladım ancak daha çok yetersizim. Bu siteden ve sizin gibi yardımcı olanlardan çok şey öğrendim. Ama genele baktığımda daha excelin e sinde bile değilim ancak kendime baktığımda çok yol kat ettiğimi görüyorum. Sizin ve diğer hocalarımın da yardımlarıyla kendimi daha ilerleteceğimi düşünüyorum. İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim...

:)

elbette hepimiz destek ile bir şeyler yapıyoruz.

ben bildiğim bir şey olsa bile google dan hazır kod var mı diye ararım. en azından yazma esnasında zaman tasarrufu sağlar.

Geri