• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan qrrak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2002 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki tabloda, A, B, C ve d sütunlarını ben dolduracağım.
Hangi renkten kaç adet yapılmış bunu görmek için G3 , G4, G5 VE G6 hücrelerine hangi formülü yazmalıyım? B, C ve D sütunlarını doldurdukça, g ve h sütunlarının otomatik değişmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

• excell.JPG
    excell.JPG
    46.2 KB · Görüntüleme: 18
Resim ekliyeceğinize dosya ekleseydiniz daha iyi olmaz mıydı

renkleri için dosya ekledim de anlamadığım fiyatın nasıl ve nerden otomatik geleceği.

Ekli dosyalar

Tekrar Merhaba arkadaşlar,

Ekteki dosyada sarıyla gösterilen yerleri ben el ile dolduracağım. Kırmızı renkli yerlere yazdığım formülün; sarı tarafa "x" işareti koyduğumda otomatik toplam vermesini istiyorum. Ayrıca filtre uyguladığım zaman da toplamın tarihe göre değişmesini istiyorum. Örneğin; filtreden 22 nisanı seçtiğimde, o tarihte hangi renkte toplam kaç ürün yapılmış onu görmek istiyorum. kırmızı renkli yere nasıl bir formül yazmalıyım ?

Ekli dosyalar

Kirmizi icin:

=ALTTOPLAM(9;B2:B19)

yardımın için teşekkür ederim dostum. işime yaradı. Ancak bir şey daha var. Üstten filtre uyguladığım zaman toplamların da değişmesini istiyorum. Örneğin, üstten 21 nisanı seçtiğimde, toplamda kırmızı=1, yeşil=3, mavi=1 olmasını istiyorum. Yani sadece o günküleri toplamasını istiyorum.

Pardon, ben X değil de sayı olacak zannetmiştim. Eğer sayı olacaksa yukardaki formülü, sadece dolu hücreler sayılacaksa aşağıdaki formülü kullanınız:

Kod:
=ALTTOPLAM(103;B2:B19)

Yusuf bey,

yardımınız için teşekkür ederim. Aslında doğru anlamışsınız. sayı değil yalnızca X koyacağım. Yani program x leri sayacak. ama filter uygulayıp bazı hücreleri gizlediğim zaman gizli hücreleri yoksaymasını istiyorum.

Son verdiğim formül süzme işleminde de çalışıyor:

Kırmızı İçin:

Kod:
=ALTTOPLAM(103;B2:B19)

Yeşil için :

Kod:
=ALTTOPLAM(103;C2:C19)

Mavi için:

Kod:
=ALTTOPLAM(103;D2:D19)

Arkadaşlar merhaba,

Excelde aylık bütce planı yaptım ama içime sinmedi bunun için bana yardım edebilirmisiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosyayı nasıl yüklicem bulamadım.

Geri