Otomatik tarih kaydetme

Excel Vers. ve Dili
windows xp türkçe
merhabalar arkadaşlarım :
ben exelde bir hücreye bir veri giişr yaptığımda yanındaki hücrede veri girişni yaptığım tarih yazılacak ama ertesi gün o tarih değişmeyecek. ben o sayfaya baktığım zaman o veriyi hangi tarihte kaydettiğimi görmüş olacağım böyle bir şey yapmam mümklünmdür. ilgi ve alkasınza şimdiden tşk ederim

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
başka bir alternatif

degerli ustad espiyonajl ın makro kodları ile yaptigi guzel calisma probleminizi cozecektir, excel menusundeki komutlar ile yapabileceginiz başka bir alternatif de aşağıdadır.

Araçlar/ Değişikleri izle/Değişiklikleri vurgula komutunu açın, açılan pencerede

1- en üstteki "düzenlerken değişiklikleri izle bu çalışma kitabını da paylaştır" seçeneğini işaretleyin,
2- "ne zaman", "kim" alanlarını ile ilgili bir işlem yapmayın,
3-"konum" seçeneğini işaretleyin, ve takibini yapmak istediğiniz (değişiklikleri görmek istediğiniz) hücre veya hücre aralığını seçin
4-eğer kullanıcının herhangi bir hücreyi değiştirdiğinde değiştirdiği hücreyi ekranda vurgulamak (hücre kenarlığı mavi olacak) istemiyorsanız, "ekranda değişiklikleri vurgula" seçeneğini işaretlemeyin,
5- "tamam" butonuna tıklayın,
6- çalışma kitabının paylaşılma açılacağı yönündeki ileti penceresinde "tamam" butonuna tıklayın,
7- çalışma kitabının başlık çubuğunda “paylaştırılmış” ifadesini göreceksiniz, çalışma kitabınızı bu haliyle kaydedin,
8- bu andan sonra çalışma kitabı üzerinde yapılan tüm değişiklikleri "kim" ,"ne zaman" ,"hangi sayfada" , "hangi hücrede" ne gibi değişiklikler" yapmış gibi seçenekleri görebilirsiniz,
9- bu kayıtlara ulaşmak için
10- Araçlar/ Değişikleri izle/Değişiklikleri vurgula komutunu tekrar açın, ekranın en altında "yeni bir sayfada listele" seçeneğini işaretleyerek "tamam" butonuna tıklayın, 8 nolu adımdaki rapolara ulaşabilirsiniz,
11- bu değişikliklerin olmasını istemiyorsanız, araçlar/değişiklikleri izle/değişiklikleri onayla veya geri çevir seçeneğini işaretleyin, "tamam" butonuna tıklayın,
12- tüm değişikliklerin raporlarını tekrar görebilir, bu değişiklikleri" "benimse" butonuna tıklayarak kabul edebilir veya "reddet" butonu yardımıyla reddebilirsiniz, değişikliklerin tümünü reddetmek için "tümünü reddet" tümünü kabul etmek için ise "tümünü benimse" seçeneğini kullanabilirsiniz,

Excel Vers. ve Dili
windows xp türkçe
sn ustadlar
ilginiz için tşk edrim henz kod lar konusunda pek bir deneyimim yook işin açıkcası bilgisayarıda exelide kendim öğrendimm .. inş ilerleyen zamnlarda bunuda öğreneceğim fakat bu durumu sanıyorum formülle çözmem imkansız...
tekrar tşk ediyorum

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
sayın EPRU33

"ben exelde bir hücreye bir veri giişr yaptığımda" eger veri girisi yapacaginiz hucre yada hucreler belli ise yapilabilir , fakat belli degil herhangi bir hucre ise bu problem olacaktir, ornek dosya gonderirseniz cozume daha cabuk ulasirsiniz

Excel Vers. ve Dili
TÜRÇE
Teşekkürler ustadlar ben arıyordum aradığımı buldum emeğinize sağlık