• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik tarih atma

sayın ustam kodları vermişsiniz emeklerine saglık ekde vermiş oldugunuz dosyayı indiremedim kodları yazmışsınız ama onu nereye ekleyecem yardımcı olursanız memnun olurum

merhaba;

bu kodları kod sayfasına yazacaksın.

excel sayfası açıkken altta sayfa numaraları vardır. senin çalışmakta olduğun sayfa numarasının yani aktif olan sayfa numarasının üzerine mausla sağ tıkla, en altta "kod görüntüle" ibaresi çıkacak ona tıkladığında bir sayfa açılacak oraya bu kodları yazacaksın.

kolay gelsin.

"Kod görüntüle" aktif olmuyor. Nasıl düzeltebilirim acaba?

cevap yok mu arkadaşlar?

Art arda mesaj yazarak belki görüntü kirliliği yapıyorum ama cevap alamadım henüz soruma diye yazıyorum. Kod girmek istiyorum ama alttaki kod görüntüle bölümü aktif değil. Ne yapabilirim, yol gösterecek olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Bir başka yol da ALT tuşu basılı tutulurken F11 tuşuna dokunmak...
Bu şekilde Vba kod bölümü açılır. Solda sayfa1 ikonuna tıklayınca sağdaki boş görünen alana bu kodları yapıştırıp bilgiyi kaydedin (save edin ) ve Vba kısmını kapatıp sayfa1 de denemelerinizi yapın

Bir başka yol da ALT tuşu basılı tutulurken F11 tuşuna dokunmak...
Bu şekilde Vba kod bölümü açılır. Solda sayfa1 ikonuna tıklayınca sağdaki boş görünen alana bu kodları yapıştırıp bilgiyi kaydedin (save edin ) ve Vba kısmını kapatıp sayfa1 de denemelerinizi yapın

Cevap için teşekkürler, ancak maalesef alt tuşu basılı tutup f11 e basmama rağmen herhangi bir değişim olmadı.

Excel açk mı ?

:) evet açık, neyse ki o kadar da acemi değilim :)

Excel 2002 Türkçe ofis programının ne kadar farklı olabileceğini bilmiyorum ama Office 2003 ve Office 2007 bu şekilde Vba bölümünü açıyor.

Acemiliğinizden değil , bazen en iyi bilenimiz bile durumu farklı anlayarak karıştırıyor. Açılmaması için hiçbir sebep yok görünüyor .

Aklıma gelen iki olasılıktan birincisi sayfada koruma bulunması diğeri de excel değil excel viewer olması. Ama bunları ayırt edecek kadar bilginizin olduguna da eminim ...

office 2003 kullanıyorum sayın Cems, dosyaya koruma koymadım; programım da microsoft office. epey bir arama yaptım bu konuda bilgiye de rastlayamadım nette. yine de ilginize çok teşekkürler.

Arkadaşın bilgisayarından denedim ve orada kod görüntüle bölümü aktif durumda. Önceki sayfada belirtilen formülü yazdım ve otomatik tarih attı. Demek ki benim bilgisayarda sorun varmış. Başta cems olmak üzere ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...

merhaba

syn luckystrike, aşağıdaki kod işinizi görür mü?

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [c:l]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column = 3 Then Cells(Target.Row, "B") = Now
If Target.Column = 12 Then Cells(Target.Row, "M") = Now
End Sub

Üstat bu kod çok iyi
Fakat ben çalışma kitabımda aşağıdaki alanları yazdığımda otomatik tarih ve saat atsın istiyorum.. Yardımcı olabilirmisiniz...

F1 hücresine yazıldığında J1
H1 hücresine yazıldığında K1
M1 hücresine yazıldığında O1
Q1 hücresine yazıldığında S1
U1 hücresine yazıldığında W1
Y1 hücresine yazıldığında AA1
AC1 hücresine yazıldığında AE1
AG1 hücresine yazıldığında AI1
AK1 hücresine yazıldığında AM1
AO1 hücresine yazıldığında AQ1

Metin.lacinok@gmail.com

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    95.5 KB · Görüntüleme: 39
arkadaşalr bu kodu nereye yapıştırıcaz pek bilmiyorum excel i aam acil yardıma ihityacım var benim tarihler hergün değişiyo bunu nasıl halledebilirim.aşağıdaki ekte nereye yapıştırıcan kodu veya yardım edebilirmisiniz lütfen

Ekli dosyalar

arkadaşlar bi yardım eden yokmu ne yaptıysan olmuyo tarhiler yine değişiyo ve bugunun tarihi oluyo bi yardım edin lütfen

Merhabalar
sorunuzu net olarak sorarsanız daha çabuk cevap alacağınıza eminim.....

Geri