otomatik tanımlama

Excel Vers. ve Dili
excel2000 tr
sevgili arkadaşlar merhaba, foruma yeni geldim. Bir konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum

Bir excel sayfasına yan yana bilgiler yazıyorum.
örneğin
dosya no adı soyadı baba adı doğum tarihi adresi
2006/100 ali kara hasan 1980 .........

2. sayfada oluşturduğum bir forma dosya no bölümüne noyu yazdığım zaman
diğer bilgilerin altalta otomatik yazılmasını istiyorum.

örneğin forma 2006/100 yazdığım zaman istediğim hücrelere adı soyadı bab adı doğum tarihi gibi bilgileri yazılsın istiyorum.
saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhaba Mustafa155
İstediğiniz örnekteki gibi bir şeyse, düşeyara formülü ile kolayca yapabilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
excel2000 tr
sevgili melphisto cevapladığın için çok teşekkür ederim. Ancak tam aradığım bu değildi soruyu biraz daha açayım.
sayfa1 de A sütününa dosya numarası b sütununa adı soyadı c sütununa doğum tarihi yazılıyor.
Sayfa 2 deki formda diyelim dosya numarası c12 ye, adı soyadı c13 e, doğum tarihi c14 e denk gelmiş olsun. Benim dediğim 2. sayfada c12 ye dosya numarasını yazdığımıda 1. sayfadaki bu numaranın karşılığında yazılı olan adı soyadı ve doğum tarihi 2.sayfadaki c13 ve c14 otomatik yazılsın.
Tekrar zahmetiniz için teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Umarım istediğiniz ekteki gibidir. Düşeyara formülündeki alanları değiştirerek sizde istediğiniz gibi verileri alabilirsiniz kolayca.

Excel Vers. ve Dili
excel2000 tr
sevgili melphisto aynen bu çok teşekkür eder saygılar sunarım çalışmalarınızda başarılar

Sayın Melphisto şöyle bir problemimiz olsaydı ;aynı dosya numarasına sahip farklı kişiler olsaydı yada ali kara isminde birden fazla kişi olsaydı hücredeki yazı tipi rengi veya dolgu rengine göre düşey ara fonksiyonunu kullanabilirmiydik? veya nasıl bir çözüm yolu bulmamız gerekirdi?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Özgür Çakır
mail:eek:zguerc@hotmail.com