• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik tanımlama

Katılım
24 Şubat 2009
Mesajlar
1,077
Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba arkadaşlar; örnek dosyamda iki tarih var burada şunu istiyorum. Birinci tarih girilince bir sonraki hücreye 3 yıl toplasın ve buraya yeni tarihi yazsın, daha sonraki hücreye bu tarihe göre güncel tarihe göre sürenin ne kadar kaldığını veya sürenin geçtiğini yazmasını istiyorum. saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

B1

Kod:
=TARİH(YIL(A1)+3;AY(A1);GÜN(A1))
C1

Kod:
=EĞER(A1>B1;"TARİH GEÇMİŞ";ETARİHLİ(BUGÜN();B1;"Y")&" YIL ")&ETARİHLİ(BUGÜN();B1;"YM")&" AY "&ETARİHLİ(BUGÜN();B1;"MD")&" GÜN KALDI "
 
Necdet bey eline sağlık olmuş ancak şunu istiyordum, yapamadım, A1>B1'den olmayacak da
yani şöyle B1'DEKİ tarih bugünün tarihinden küçükse

=ETARİHLİ(BUGÜN();B1;"Y")&" YIL ")&ETARİHLİ(BUGÜN();B1;"YM")&" AY "&ETARİHLİ(BUGÜN();B1;"MD")&" GÜN KALDI "

Bu formül çalışacak değilse; yani B1 deki tarih günün tarihinden büyükse
"TARİH GEÇMİŞ" olacak

bu şekilde nasıl değiştirmem lazım.

YANİ BU FORMÜLÜN =EĞER(B1>BUGÜN();B1-BUGÜN();EĞER(B1=BUGÜN();"BUGÜN";EĞER(B1<BUGÜN();"TARİH GEÇMİŞ")))

SONUCU TARİH ŞEKLİNDE OLACAK YANİ ÖRNEK 1 YIL 2 AY 20 GÜN KALDI GİBİ
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Siz güncel tarihi B1 deki tarihle karşılaştırmak istiyorsunuz. Ne kadar kaldı ya da ne kadar geçti diye. Doğru mu anladım?

Sonuçta elinizin altında formüller var. Yıl, ay ve gün nasıl bulunur fonksiyonu incelediğinizde anlayacaksınız.

Tek dikkat etmeniz gereken şey ETARİHLİ fonksiyonunu kullanırken ilk tarih hep küçük olmalı.

Bir deneyin bakalım.
 
Geri
Üst