• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik tamamla kodunda düzenleme

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Değerli hocalarım..! Ekli dosyada; diğer sayfadan hatırlama yaparak satırlara otomatik tamamlama tarzında veri bırakıyorum.. Ancak manuel giriş yapma imkanı vermediği için, el ile bilgi girişi yapma özelliği kazandırılması gerekiyor. Yeterli açıklamayı dosyada yaptım.. Yardımcı olabilecek arkadaşlara olabilirse çok makbule geçecek..

Ekli dosyalar

Formun showmodal özelliğini false yaparsanız form açıkken hücrelerde işlem yapabilirsiniz.

Değerli hocam, teşekkürler.. Bu özelliği kullanınca oldu olmasına da... Bunu bir seçeneğe (checkbox) nesnesine atama imkanı varsa daha iyi olacak.. Gerektiğinde kodu çalıştırmamış olurduk.. Olaya bağlı bir kod checkbox’a atanabilir mi?

Kodlarınızı DoubleClick'e eklediğimizde normal satıra bilgi girişi yapabiliyorsunuz.

Kodlarınızı DoubleClick'e eklediğimizde normal satıra bilgi girişi yapabiliyorsunuz.

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub

.....
.....

End Sub

Değerli hocalarım..! Ekli dosyada; diğer sayfadan hatırlama yaparak satırlara otomatik tamamlama tarzında veri bırakıyorum.. Ancak manuel giriş yapma imkanı vermediği için, el ile bilgi girişi yapma özelliği kazandırılması gerekiyor. Yeterli açıklamayı dosyada yaptım.. Yardımcı olabilecek arkadaşlara olabilirse çok makbule geçecek..

Sn.Yenilik025, DoubleClick olayını hiç düşünmemiştim, çok iyi oldu, Teşekkür ederim, Sağlıklı günler dilerim..

Son düzenleme:
Excel.Web.tr ile öğreniyoruz, bildiklerimizi de paylaşıyoruz çok mutlu oldum çözülmesine.

Geri