• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik süz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
sayın üstadlar ben otomatik süz hakkında bazı sorunlar yaşıyorum misal veri tabanı sayfamda tuttuğum hasta listesinde zaman zaman veri süz işlemi yapıyorum ve bazen sayfa süzülmüş halinde kalıyor ve süzülmüş halde kalan sayfaya kayıt yaptığımda yeni kayıt eski bir kaydın üzerine yazılıyor ve buda veri kaybına yol açıyor ben bunu engellemek için sitede ve nette bazı çözümler buldum ama bu iş için kullandığım kod diğer kodların düzenli çalışmasını engelleyince mecbur silmek zorunda kaldım sizden istediğim çalışma kitabının herhangi bir sayfasında veri süz işlemi varsa ya bunu otomatik olarak kendisi düzeltsin yada beni uyarsın be düzelteyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
kodunuzun başına aşağıdaki kodu ekleyiniz.
verilerin bulunduğu sayfanızın adı sayfa1 olduğunu varsayarsak.

Kod:
Worksheets("sayfa1").AutoFilterMode = False

Sayın turan verdiğiniz kod otomatik süz işlemini komle kapatıyor hani şu aşağı oklar varya onlar komle kayboluyor ben onların kalmasını ama süzme işleminin kapatılmasını istiyorum verdiğiniz ve vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim iyi akşamlar

.............süzülmüş halde kalan sayfaya kayıt yaptığımda............veri süz işlemi varsa ya bunu otomatik olarak kendisi düzeltsin yada beni uyarsın be düzelteyim...........

Merhaba.
Kayıt işlemini yapan kod'un başında (başında derken kod'u görmek lazım aslında) filtreyi kaldırmaya yönelik bir satırlık kod (Worksheets("Sayfa1").AutoFilterMode = False gibi), ardından da aynı kodun sonundan evvel tekrar filtre ekleyen bir satırlık kod (Worksheets("Sayfa1").AutoFilterMode = True gibi) ilavesiyle halledilebilir bence.

Son düzenleme:
cevaplarınız için teşekkür ederim işime yaradı iyi günler

Geri