• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik sıralı saymak

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Arkadaşlar ekteki dosyada sivas yazan yerlerin karşısına sıralı olarak sayı atamak mümkünmüdür.sivas yazan yerler her seferinde değişmektedir.

Ekli dosyalar

merhaba

bu işinizi görür mü?
Kod:
=EĞERSAY($B$5:B5;B5)

Arkadaşım gayet güzel fakat boşluklarada atama yapıyor onlara atama yapmayacak ayrıca tekrar veri girişi yapılınca sivas yazan yerlerde değişme oluyor artıyor veya azalabiliyor bunları algılayıp sıralamayı yeniden yapabilecek günlerdir uğraşıyorum il ginize teşekkürler

otomatik sıralı sayma

dosyada A sütunu hariç diğer bütün hücreler bilgiyi başka sayfalardan almakta ve koruma altındadır B sütunu içerisindeki SİVAS yazısının yerleri sürekli değişmektedir.Veriler değiştikçe sıralı sayma otomatik olarak çalışabilirmi fonksiyon olarak =EĞERSAY($B$5:B5;B5) formülü denedik ama hücrelerin hepsi formüllü oldugundan hepsini sayıyor oysa biz yalnızca sivas yazan yerleri saydırmak istiyoruz mümkünmü arkadaşlar lütfen yardım

Ekli dosyalar

merhaba

sorunuza tatmin edici cevap alamadığınızda; ilk konunun devamında nedenlerini anlatmaya çalışınız, yeni konu açmayınız.

bunlardan birini deneyiniz.
Kod:
=EĞER(B5="";"";EĞERSAY($B$5:B5;B5))
Kod:
=EĞER(B5="";"";EĞERSAY($B$5:B5;"SİVAS"))

öncelikle saygısızlık ettiysem özür dilerim
mükemmel şekilde çalışıyor işimi harika gördü ustalarımın önünde saygıyla eğiliyorum

Geri