• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik sıralama

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba.
Yine burada üstadlarımın sayesinde yaptığım ve D sütununa veri girip enter tuşuna bastıktan sonra alfabetik sıralama yapan programda ufak bir aksilik var.
Şöyle ki;
Kod isimleri C1-C2-C3-C4-C5-C6-C7-C8-C9-C10-C11-C12-C13-C14-C15-C16-C17 şeklinde sıralanan tezgahları girdiğimde sıralamayı C1-C11-C12-C13-C14-C15-C16-C17-C2-C3-C4-C5-C6-C7-C8-C9 şeklinde yapıyor.. Bunu normal konumda sıralamasının yolu var mı? Kodu değiştirme ya da bir ekleme yapılabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.
Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

selam
tezgah sıralamandaki sayı hanelerinin basamak sayılarını artırısan düzelebilir
c01-c02-c04-c17

yada
c001-c002-c017-c018 gibi yapman daha da iyi olur, genişletmenede müsait olur

Arkadaşım çok teşekkür ederim..Dediğiniz gibi 01 olarak değiştiremem çünkü orijinal kodları bu..Ama sizin söylediklerinizden hareketle harften sonra bir boşluk bırakıp rakamı yazdım (örneğin C 1), sonuca ulaştım..İlginize ve bilginize teşekkür ediyorum.

Mersilen arkadaşım tekrar merhaba..Bugün işyerinde akşam yaptığımız olayı ana sayfaya geçtim..Dün gece de söylediğim gibi oluyor ama,tezgahların orijinal isimleri değişmiş oluyor.. Harf gurubundan sonra boşluk bırakmayı sadece ben biliyorum..Benden başka biri kullanmaya kalksa olayı bilmediği için tezgah ismini orjinali gibi (örneğin C1) girer.. Bizim yaptığımızda ise C 1 olarak girmemiz lazım.. Başka bir yolu var mı?

Arkadaşlar bu soruma tam 3 gündür yanıt arıyorum..Yardım eder misiniz?

C1 yerine C01 şeklinde kullanırsanız sıralamayı doğru yapacaktır. Bunun dışında maalesef bir çözümü yok.

Sayın hocam teşekkürler..Ama dediğim gibi orijinal adlarını değiştiremiyoruz..
Sağolasınız hocam.

Geri