• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik sıra no verme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zünnun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
a sütününü veri kabul etsin b sütununa sıra numarası versin ya makrolu yada formullü aradım bulamadım bir türlü yardım edenden allah arazı olsun
her veri 1 den başlasın sonsunza gitsin

Ekli dosyalar

Merhaba,

B1 hücresine yazıp alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞERSAY($A$1:A1;A1)

.

peki ömer kardeş saymasını istemesem 10-01-2012 gördüklerine 255 20-01-2012 gördüklerine 256 nasıl yapabilirim

peki ömer kardeş saymasını istemesem 10-01-2012 gördüklerine 255 20-01-2012 gördüklerine 256 nasıl yapabilirim

Eğer bu şartlarınız fazla ise bir data sayfasında bunları yazıp düşeyara ile aratmak en doğrusudur.

Bence asıl yapmak istediğinizi yeni bir tablo ekleyerek detaylı açıklarsanız net bir çözüm önerisinde bulunabilirim. Aksi durumda vereceğim formül sadece bu örneği kapsar, fakrlı durumlarda hatalı değer üretebilir.

Yalnız siz mantığını değil sadece değerleri yazmışsınız. Değer 250 den başlıyacak ve her farklı değeri gördüğünde +1 ilave mi edecek. Mantık bu mu? Ayrıca A sütunu sıralı mı?

değer programdaki son yevmiye no bu bazı firmalarda 150 bazılarında 250 ilk değeri kendim yazacam sonra bir artsın benze öğeler

C2 hücresine başlangıç değerini yazın. Yani size göre 250, daha sonra C3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞER(A3="";"";EĞER(EĞERSAY($A$2:A3;A3)=1;1+MAK($C$1:C2)
 ;DÜŞEYARA(A3;$A$1:C2;3;0)))

.

ömer bu gün bütün sorunlarımı hallettin allah ne muradın varsa versin ,sıkıcı işlemleri azalttın saol tekrardan

Rica ederim, işinize yaradığına sevindim.

Geri