• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik print

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iceman20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,
Ekteki örnekteki gibi bir sözleşme var ve liste sayfasında da 1200 üreticimin gerekli bilgileri var. Sözleşmenin içindeki ilgili alanlara listedeki bilgiler gelecek ve print alacak bir macroya ihtiyacım var. 1200 üretici için macroyu çalıştırınca sırayla bilgileri ekleyip print alsın bir sonrakine geçsin istiyorum. Yani tek bir macro ile 1200 sözleşmeyi doldurarak print almayı hedefliyorum :)
Yardımlarınız için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Ekteki dosyayı inceleyiniz ...

Makro sadece sayfadaki açılır kutunun verdiği izdüşümü sıra numarasının hücresini sayısala çevirmek için kullanıldı. Asıl kullanılan, düşeyara fonksiyonu ile listedeki sıra numarası. Sıra numarasını artırmak için ; eğer yoksa şeridinize " geliştirici " sekmesini ekleyiniz. Daha sonra tasarım modu'na basınız, bu anda eklenmiş olan açılır kutuya dokununuz ve şeritte "özellikler"e tıklayınız. Son olarak da ,rowsource satırını bulup sağındaki verinin alındığı alan ifadesini yükseltiniz. Burada sayfa adını değiştirip liste sayfasından da veri aldırabilirsiniz .Daha sonra tasarım modundan çıkınız ve kaydete basınız.

A24 e kadar örnek olması için yaptım , siz listenizi tamamlayınca A1204 e çıkarır ve print tuşuna basarsanız baskı önizleme açılır. direk baskı isterseniz printpreview yerine printout yazın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Cems öncelikle desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Biraz daha geliştirme şansım var mı acaba? Şöyle ki, bu işlemleri yani açılır kutu yerine macro ile bilgiler ilgili alanlara aksın sonra printout yapıp bir sonrakine geçsin ve bitene kadar devam etsin istiyorum.
tekrar teşekkürler
iyi akşamlar

Geri