• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Prim hakederini hesaplamak

Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Arkadaşlar Merhaba,

İstemiş olduğum şey şu kısaca.Verilen hedefe göre ücret alımı oluyor.Raporda ekte var.Yani eğer %97 satış yaptıysa (genel satış) pirim hakederinde %97 e denk gelen sayıyyla çarpması lazım. otomatik yapması gerekiyor Yardımlarınızı beklıyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
konu hakkında kımse yardımcı olmuyor mu arkadaşlar?

Dosyanızla isteğinizi örtüştüremedim maalesef. Bize şu hücreyle şu hücreyi karşılştıracak, şununla bölecek, bununla çarpacak vs açık ve anlaşılır şekilde anlatmalısınız ki uygulayabilelim. sizin dosyanıza sizin gözünüzle bakamıyoruz.

Arkadaşlar Merhaba, istemiş olduğum olay şu.Solda hedef ve gerceklesen tutar ve onun oranı var.Prim sisteminin hesaplanması içinde aşağıdaki tabloda oranları var.bu oranlara gore ucret dagıtılıyor.Benım ıstemıs oldugum olay su.ornegın %81 olunca (yandakı ornek gıbı) bunun formu su oluyor. gerceklesen tutar* pirim oranı(%81) 0,0007'dir.Ancak cıkan sonucu o ay kaç günse ona çarpması gerekiyor. sonrada 30 la carpması lazım.bunları otmatık yapması gerekıyor.%82 olunca kendısı %83 olunca kendısı gıbı vsvs.

Öncelikle prim oranları tablonuzu küçükten büyüğe olacak şekilde sıralayınız. Ben G4:H26 arasında küçükten büyüğe sıralayarak formülü düzenledim.

Daha sonra hesaplama yapılacak hücreye aşağıdaki formülü giriniz. Formül 4. satıra göre hazırlanmıştır:

Kod:
=EĞER(D4<0,8;"";YUVARLA(B4*DÜŞEYARA(D4;$G$4:$H$26;2)/30*30;2))

yusuf Hocam Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.Her defasında yardımlarından dolayı.Ben kendi raporumda denedim ama sayı olarak çıkmadı bende anlamadım .Dediğini yaptım bir bakarsan sevinirim.Ekte.Ellerine yüreğine sağlık

Ekli dosyalar

Çıkmamasının nedeni sizin gerçekleşmenizin her ne kadar %80 olarak görünse de %79,6632032 olması Siz şartı %80 veya daha büyükse olarak belirttiğiniz için ve gerçekleşme de %80'den az olduğu için prim hesaplamıyor. Gerçekleşmeyi tam olarak %80 veya daha fazla yaparsanız hesap yapar.

Geri