• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik oluşan izin kağıdı işlemleri

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Microsoft Office Professional Plus 2019
20 öğretmen personeliniz var diyelim.
Yapmak istediğim işlem tüm personeli
isim ve soy isim
emekli sicil
tc kimlik no
vb bilgilerini excel içine kaydetmek.

herhangi bir alana ya da açılır kutudan herhangi bir öğretmeni seçtiğimde ona ait önceden yazılmış tüm bilgilerin diğer sayfadaki excel formda yer almalarını sağlamak...

böyle bir işlemi excel ile yapılacağını biliyorum.
Asp-php bildiğim için hazır fonksiyonların üstünde değişiklik yapabilirim.

Buna yakın işlemlerin olduğu excel dosyalarını inceleyip yapabilirim. Ancak dosya incelemek için sanırım Altın üyelik getirilmiş...

Bu konuda açıklama ya da çalışma yapan link, tavsiye vb. bu konuda yönlendirme ve ön bilgilerinnize ihtiyacım var.

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Örnek bir çalışma linkteki dosyadadır.İnceleyiniz.

DOSYAYI İNDİR

NOT:
Daha farklı bir şey istiyorsanız;
Örnek bir dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

Örnek bir çalışma linkteki dosyadadır.İnceleyiniz.

DOSYAYI İNDİR

NOT:
Daha farklı bir şey istiyorsanız;
Örnek bir dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

Çok teşekkürler.
Bunu sanırım uyarlayabilirim. Takıldığım yerleri de bu başlık altından sormak isterim.

İlk sormak istediğim ise şu;

İŞLEM sayfasındaki A2 hücresindeki açılır listeyi nasıl olşturuyoruz.
VERİ A:A sütunundan alındığı belli ancak excelde nasıl bir puldown menü yapıldığını bilemiyorum.

2013 office kullanıyorum ama alt sürümlere sanırım benzerdir.

Google araştırması ve sizin örnekteki bu içeriğe veridoğrulamasından bakarak nasıl yapıldığını buldum ;) gayet basitmiş.

Şuan resmi formatı elimde olmadığı için size gönderemiyor ya da üzerinde uygulayamıyorum.

Ancak şöyle bir işlem yapılabilir mi?

Örneğin izin alacak kaç gün 2 gün bugünün tarihinden ya da bizim manuel olarak gireceğimiz tarihten 2 gün sonrasının tarihini nasıl yazdırabiliriz.

örneğin bugün 23.02.2014 biz bir hücreye 2 yazdığımızda iznin bittiği arihi otomatikman 25.02.2014 yazabilsin elbette bu tarih diğer aya geçecek bir tarihse bunuda göz önünde bulundurabilmeli.

http://yadi.sk/d/EuXMFtSJJNVsL
Burada çok güzel bir örnek var ancak formatı bize uygun değil. Sanırım açık kaynak yani şifreli değil ancak ben kodları ve sayfaları nasıl göreceğimi bilmiyorum. :(

=DÜŞEYARA($A2;Table1;SÜTUN();0)
Bu formüldende bir kaç şey sorayım.
Düşeyara ya da indisin bu işlemi yaptığını biliyorum Akşam araştırma yapardken bulmuştum...
Table1 burada neyi niteliyor VERİ sayfasını mı? Cevap evet ise neden Table1 yazma gereği duyuldu VERİ yazmak yerinde ...
SÜTUN() fonksiyonu ne yapmaktadır burada.

Son düzenleme:
Sorularınıza sırasıyla cevaplar:
1-)
bugün 23.02.2014 biz bir hücreye 2 yazdığımızda iznin bittiği arihi otomatikman 25.02.2014 yazabilsin elbette bu tarih diğer aya geçecek bir tarihse bunuda göz önünde bulundurabilmeli.
Cevap:Örnek A1 hücresine 2 yazdığınızda , B1 hücresine:
Kod:
=ŞİMDİ()+A1
yazarsanız B1 hücresi bugünün tarihinden 2 gün sonrasının tarihini yazar.(Ancak bu tarih, SABİT kalmaz, her gün, günün 2 gün sonrasını verir.Tarihi sabitlemek için başka bir referans tarih kullanıp bu referans hücresine A1 hücresini ekleyebilirsiniz.)
2-
Burada çok güzel bir örnek var ancak formatı bize uygun değil. Sanırım açık kaynak yani şifreli değil ancak ben kodları ve sayfaları nasıl göreceğimi bilmiyorum
Cevap:Eklediğiniz linkteki dosya MAKRO ile düzenlenmiş ve büyükçe bir dosya.VBA Kod sayfası şifrelenmiş olduğu için kodları görebilmeniz mümkün değildir.
3-
Bu formüldende bir kaç şey sorayım.
Düşeyara ya da indisin bu işlemi yaptığını biliyorum Akşam araştırma yapardken bulmuştum...
Table1 burada neyi niteliyor VERİ sayfasını mı? Cevap evet ise neden Table1 yazma gereği duyuldu VERİ yazmak yerinde ...
SÜTUN() fonksiyonu ne yapmaktadır burada.
Cevap:Table1 VERİ sayfasında oluşturulan A1ile E21 arasındaki hücreleri kapsayan TABLO'nun adıdır.(Excel Üst menüsünde EKLE başlığı altında TABLO tıklanarak eklenebilir)
Bu şekilde tablo oluşturulduğunda DÜŞEYARA formülü kullanılırken değişebilen alanı bu isimle sabitlemiş olursunuz.Formüle dokunmadan, VERİ sayfasındaki TABLO'nuzu satır ve sütun ekleyerek genişlettiğinizde formülün içinde yer alan Table1 isimli alan buna uygun şekilde sonuç verecektir..
Yine formülün içinde yer alan SÜTUN() şeklinde belirtilen değer İŞLEM sayfanızda formüllerde hiç değişmeden kullanılmıştır.
=SÜTUN() şeklinde bir formülü herhangibir hücreye yazdığınızda göreceğiniz SAYI , size o hücrenin kaçıncı Sütunda olduğunu belirler.
Örnek B2 veya B3 hücresinde =SÜTUN() yazarsanız: 2, C2 hücresinde yazarsanız:3 sayısını görürsünüz.
Dolayısıyla; İŞLEM sayfasında B2 hücresine DÜŞEYARA($A2;Table1;2;0)
C2 hücresine DÜŞEYARA($A2;Table1;3;0)
D2 hücresine DÜŞEYARA($A2;Table1;4;0)
E2 hücresine DÜŞEYARA($A2;Table1;5;0)

yazmak yerine , her sütun için kendi sayısını verecek şekilde:

olarak yazılmıştır.Bu metod, satır ve sütunların değerlerini belirli bir sırada, formülün yapısına uygun kullanmak ve formülleri her defasında değiştirmemek için kullanılır.

Merhaba hocam,

Üstteki işlemlerle alakalı değil ancak aşağıdaki dosyada açıklamasını yaptığım bir toplama işleminde yardımınıza ihtiyacım var.

http://yadi.sk/d/EZj2lsOpJYxoV

Linkteki dosyayı inceleyiniz.
DOSYAYI İNDİR

Teşekkürler hocam,
Elinize ve emeğinize sağlık.
Şuana kadar bir çok forumda asp ve php ve web tasarım üzerine sizin gibi çoğu kişiye bir çok katkıda bulundum. Hep hayıflanırdım. Ya biriside bana her ihtiyaç duyduğumda katkıda bulunsa diye...
Sanıım dileğim kabul oldu ;)

Cevap almak güzeldi.
Tekrar teşekkürler.
Dosyanızı inceliyorum. İnceledikçe ufkum açılıyor ve yeni bilgiler öğreniyorum....

Linkteki dosyayı inceleyiniz.
DOSYAYI İNDİR

Cahilliğime verin ama bu tablo1 tablo4 vb. olayını hala anlamadım.

=TOPLA.ÇARPIM((Tablo1[ID]=Tablo5[@[PERSONEL ID]])*(Tablo2[ÖDEMEYİ ALAN]="Veli")*(Tablo4[ÖDEME]))

Tablo1
Tablo2
Tablo5
Tablo4

Bu tablo isimleri ortalıkta görünmüyor.
VERI, ODEMELER ve LISTE isimlerinde 3 tane sayfa var.

VERI Sayfamızda ÖDEMEYİ ALAN adıyla bir sütun.
ODEMELER Sayfamızda ID, ÖDEMEYİ ALAN ve ÖDEME adıyla üç sütun.
LISTE Sayfamızda PERSONEL ID, ÖDEMEYİ ALAN TOPLAM (ALİ)ve ÖDEMEYİ ALAN TOPLAM (VELİ) adıyla üç sütun.

Şimdi burada Tablo1, Tablo2, Tablo4 ve Tablo5 in hangileri olduğunu nasıl anlayabilirim.

Tablo3 te var mı?
Görünmeyen bu isim nasıl atıyor ya da anlıyoruz nereye ait olduğunu...

Sayfalarınızda oluşturduğunuz TABLO'lara excel sırayla isim verir.
İlk yarattığınız TABLO, ODEMELER sayfasında A sütununda yer alıyor. ID başlığı var.
İmleçiniz Mavi renkli bu tablo üzerindeyken(Örnek A2 hücresindeyken), excel üst menüsünde TABLO ARAÇLARI butonuna tıklarsanız, Menünün üst sol kısmında TABLO İSMİNİ "Tablo1" olarak görürsünüz.
Diğerlerini de aynı yöntemle bulabilirsiniz.
Dilerseniz bu tablo isimlerini değiştirebilirsiniz. Örnek Üst menüde kutucukta "Tablo1" yazan yerde kutucuğa "ID" yazıp enter'e basarsanız, Tablonuzun adı "ID" olur, ve formüller de otomatik olarak değişir.(Deneyin, LISTE sayfanızdaki formüllerin değiştiğini görürsünüz).
Düzenli verilerle işlem yapmak istediğinizde TABLO uygulamaları, hem formül yazmakda hem de kontrol etmekte size kolaylık sağlar.

Tekrar teşekkürler.

Sayfalarınızda oluşturduğunuz TABLO'lara excel sırayla isim verir.
İlk yarattığınız TABLO, ODEMELER sayfasında A sütununda yer alıyor. ID başlığı var.
İmleçiniz Mavi renkli bu tablo üzerindeyken(Örnek A2 hücresindeyken), excel üst menüsünde TABLO ARAÇLARI butonuna tıklarsanız, Menünün üst sol kısmında TABLO İSMİNİ "Tablo1" olarak görürsünüz.
Diğerlerini de aynı yöntemle bulabilirsiniz.
Dilerseniz bu tablo isimlerini değiştirebilirsiniz. Örnek Üst menüde kutucukta "Tablo1" yazan yerde kutucuğa "ID" yazıp enter'e basarsanız, Tablonuzun adı "ID" olur, ve formüller de otomatik olarak değişir.(Deneyin, LISTE sayfanızdaki formüllerin değiştiğini görürsünüz).
Düzenli verilerle işlem yapmak istediğinizde TABLO uygulamaları, hem formül yazmakda hem de kontrol etmekte size kolaylık sağlar.

Geri