• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik kenarlık çizme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kontto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar elimde bir excel sayfam var. Burada Sayfa1 de girdiğim verileri Sayfa2 ye formülle aktarabiliyorum. Ancak, her defasında sayfa2 ye giderek aktardığım bu verilere kenarlık çizmek zorunda kılıyorum. Benim sizden istediğim yardım. Sayfa2 de bulunan verilerin kenarlıklarını otomatik olarak tablo şeklinde yapmasıdır. Örnek olarak A1, B1, C1, D1, gibi hücrelerine veri alt alta girdiğimde yani Örnek A2,A3,...,B2,B3,...,C VE D sütunlarıda aynı olarak düşündüğümüzde ben verileri girdikçe kenarlıklarıda otomatik olarak çizsin istiyorum. Yani çıktıyı kenarlıklı almak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar elimde bir excel sayfam var. Burada Sayfa1 de girdiğim verileri Sayfa2 ye formülle aktarabiliyorum. Ancak, her defasında sayfa2 ye giderek aktardığım bu verilere kenarlık çizmek zorunda kılıyorum. Benim sizden istediğim yardım. Sayfa2 de bulunan verilerin kenarlıklarını otomatik olarak tablo şeklinde yapmasıdır. Örnek olarak A1, B1, C1, D1, gibi hücrelerine veri alt alta girdiğimde yani Örnek A2,A3,...,B2,B3,...,C VE D sütunlarıda aynı olarak düşündüğümüzde ben verileri girdikçe kenarlıklarıda otomatik olarak çizsin istiyorum. Yani çıktıyı kenarlıklı almak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Koşullu biçimlendirme yapmayı deneyebilirsin. Yani senin formül girdiğin alan için 2 tane koşullu biçimlendirme yaparsın. Sıfır için kenarlıksız ve arka plan ile aynı yazı rengi seçersin. Eşit değil sıfır içinse istediğin kenarlık ve yazı tipi-rengi seçersin.

Ben böyle yapıyorum ama makro falan kullanacağım dersen orasını bilemem..

Geri