• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik kayıt acil yardım

karaelmas4467

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003
forumda bu konu ile ilgili tam istediğimi bulamadım. istediğim; ekte gönderdiğim dosyada açıkladığım gibi veri girişi yapıldukça otomatik kaydedilmesi. yardımlar için teşekürler.

otokayıt

forumda bu konu ile ilgili tam istediğimi bulamadım. istediğim; ekte gönderdiğim dosyada açıkladığım gibi veri girişi yapıldukça otomatik kaydedilmesi. yardımlar için teşekürler.
mümkünse veri girişi yapıldıktan sonra kaydedilerek bir mesaj versin (kaydedildi) gibi..

Yanıt

Sayfa kod bölümüne kopyalayınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [F2:F1000]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveWorkbook.Save
MsgBox "Verileriniz kaydedilmiştir.", vbInformation
End Sub

Sayfa kod bölümüne kopyalayınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [F2:F1000]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveWorkbook.Save
MsgBox "Verileriniz kaydedilmiştir.", vbInformation
End Sub

merhaba
syn V.Basic For Applications kodları gayet güzel. dikkat etmeniz gereken kayıt işleminin F:F sütununa veri girişi yapıldığında gerçekleşmesi. önce F sütunu sonra B-C-D-E sütunları şeklinde olursa son verileri kaydetmez.

bilgi notu şeklinde değerlendirin, amacım tereciye tere satmak değil.

oto kayıt tşk..

cevaplar için teşekür ederim. istediğim gibi oldu..

merhaba
syn V.Basic For Applications kodları gayet güzel. dikkat etmeniz gereken kayıt işleminin F:F sütununa veri girişi yapıldığında gerçekleşmesi. önce F sütunu sonra B-C-D-E sütunları şeklinde olursa son verileri kaydetmez.

bilgi notu şeklinde değerlendirin, amacım tereciye tere satmak değil.

demek istediğinizi anladım. veri girişi en son f sütununa olacağı için en son şekli ile kaydedilmiş olacak. yani yapmak istediğim tam olarak bu idi..tşk..

Geri