• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik hücre notu..

Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
Kolay gelsın ustatlarım...
Hücreye tanıtmıs oldugum bır notu normalde gooremez ıken prınt ettıgımde bu acıklamaların gorunması mumkunmu. Ayrıca acıklama ekranını sorgulamak mumkunmu yanı acıklamaya eklenen bır degere baglı olarak eger formulu veya buna benzer formuller uygulatmak mumkunmudur...

Selamlar,

Sayfa üzerinde açıklamalarınızı görünür hale getirdikten sonra aşağıdaki menü yolunu izleyerek istediğiniz işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz.

DOSYA - SAYFA YAPISI - ÇALIŞMA SAYFASI - AÇIKLAMALAR (Sayfada görüntülendiği gibi) seçeneğini seçerseniz istediğiniz işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

Diğer sorunuz ise kullanıcı tanımlı fonksiyon ile yapılabilir. Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kullanım şekli;
=AÇIKLAMA_AL(A1)

Diğer fonksiyonlarla da aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
=EĞER(AÇIKLAMA_AL(A1)="DENEME";DOĞRU;YANLIŞ)

Kod:
Option Explicit

Function AÇIKLAMA_AL(Hücre As Range)
    Application.Volatile
    With Hücre
        If Not .Comment Is Nothing Then
            AÇIKLAMA_AL = .Comment.Text
        End If
    End With
End Function

Sn. Korhan Ayhan merhaba,

Bende geçenlerde böyle bişeye ihtiyaç duymuştum. Öğrendiğim iyi oldu.. Teşekkür ederim..

hocam ılgınıze tesekkur ederım,
benım yapmak ıstedıgım acıklamayı hucreye yazayım, acıklama hucrede saklı duruyorya hucre uzerıne gelmeden, oyle dursun fakat prınt ettıgımde prınt ettıgım kagıtta gorunsun.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ayrıca aşağıdaki kod ile yazdırma işleminizi yaparsanız istediğiniz sonuca kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SAYFAYI_AÇIKLAMALARIYLA_YAZDIR()
    Application.DisplayCommentIndicator = xlCommentAndIndicator
    ActiveSheet.PageSetup.PrintComments = xlPrintInPlace
    ActiveSheet.PrintPreview
    Application.DisplayCommentIndicator = xlCommentIndicatorOnly
End Sub

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sayfa üzerinde açıklamalarınızı görünür hale getirdikten sonra aşağıdaki menü yolunu izleyerek istediğiniz işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz.

DOSYA - SAYFA YAPISI - ÇALIŞMA SAYFASI - AÇIKLAMALAR (Sayfada görüntülendiği gibi) seçeneğini seçerseniz istediğiniz işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

Diğer sorunuz ise kullanıcı tanımlı fonksiyon ile yapılabilir. Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kullanım şekli;
=AÇIKLAMA_AL(A1)

Diğer fonksiyonlarla da aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
=EĞER(AÇIKLAMA_AL(A1)="DENEME";DOĞRU;YANLIŞ)

Kod:
Option Explicit

Function AÇIKLAMA_AL(Hücre As Range)
    Application.Volatile
    With Hücre
        If Not .Comment Is Nothing Then
            AÇIKLAMA_AL = .Comment.Text
        End If
    End With
End Function

Merhaba hocam ben bu makroyu kullandım. modül olarak açtım. İlgili hücreye açıklama yazınca =AÇIKLAMA_AL(A1) formülünü yazdığım hücre kendini tıklamadan yenilemiyor. Benim için çok önemli bir konu yardımcı olursanız sevinirim. Yani düşünün ki açıklamayı değiştirdiğimde =AÇIKLAMA_AL(A1) formülünü yazdığım hücredeki değerlerinde anında değişmesini istiyorum.

Geri