• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik hesaplama

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Ekteki örneğimde yapmak istediğimi açıklamaya çalıştım.

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

F23 e bunu yazdım =VLOOKUP(C23;Sayfa2!$A$2:$H$150;3;0) bir değer geldi ama E23 deki döviz cinsi USD görünüyor. Bunu yukarıdaki karşılığını otomatik bulup TL karşlığına hesaplatamadım.

Hocam ekte birşeyler yapmaya çalıştım ama value ve 0 hataları alıyorum.

Ekli dosyalar

Öncelikle önerdiğiniz link için teşekkür ederim. Ancak bir hücrede n/a hatası aldım. Bir de toplamları 0 gösteriyor. Örnek ektedir.

Ekli dosyalar

sayfa 2 deki number'a çevirip toplamları halletttim ama N/A yı çözemedim

Örnek olarak H54 hücresindeki formülü ele alalım.

=DÜŞEYARA(E54;Sayfa1!$A$3:$F$19;6;0)*G54

yukarıdaki formülün yerine aşağıdakini kullanın.

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(E54;Sayfa1!$A$3:$F$19;6;0));0;DÜŞEYARA(E54;Sayfa1!$A$3:$F$19;6;0)*G54)

.

=IF(ISERROR(VLOOKUP(E54;Sayfa1!$A$3:$F$19;6; 0));0;VLOOKUP(E54;Sayfa1!$A$3:$F$19;6;0)*G54) şeklinde yazdım bu sefer de 0 yazdı.

Bulamadığı değerlerde hata yerine 0 değeri üretir.

Tablodaki değerleri kontrol etmenizi önerim. Fonksiyonun düzgün çalışması için aranan değer ile tablo dizisindeki değerin aynı olması gerekir.

Örnek olarak, E54 hücresindeki GBP değerinin önünde fazladan bir boşluk kaakter var. Bu karakteri silerseniz hata almazsınız.

=DÜŞEYARA(KIRP(E54);Sayfa1!$A$3:$F$19;6;0)*G54

KIRP ~ TRIM

Yada bu şekilde kırp fonksiyonu ileve edin.
Hata aldığınız bölümlerlerde formülü değil verilerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Hocam vermiş olduğunuz formülü ekteki dosyaya eklemeye çalıştım ama bir hata aldı. Bir şeyi gözden kaçırıyorum ama anlayamadım.
Yardımınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Kod:
=EĞER(E2="";"";İNDİS(Sayfa2!A:A;KAÇINCI(E2;Sayfa2!F:F;0)))

Bu şekilde deneyin.

Sn.rtk19641990

D2 deki formülünüzü aşağıdaki gibi değiştirip aşağıya doğru lopyalayınız.
Kod:
=IF(ISERROR(LOOKUP(E2;Sayfa2!$F$3:$F$8;Sayfa2!$A$3:$A$8));"";LOOKUP(E2;Sayfa2!$F$3:$F$8;Sayfa2!$A$3:$A$80))

Merhaba,

Kullanmakta olduğum basit bir excell takip formunun h5 hücresine otomatik sayı numarası vermek istiyorum. bu sayı 1 den başlayarak her yeni bir form ( save as yaparak oluşturuyorum ) oluşturduğumda artarak numara versin istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sayın Ömer ve Turist teşekkür ederim.
Saygılar

Geri