• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik hatırlatma e-maili gönderme

Excel Vers. ve Dili
MS EXCEL 2010 English
Merhabalar,

Ekte hazırladığım bir üretim operasyonu takip dosyası mevcuttur. Dosya güncel tarih ve zaman endeksli çalışmaktadır.

Bu dosyada üretim bandındaki 10 farklı kontrol noktası ve bu işlemlerin tamamlanması için belirlenmiş zamanlar F, K, P, U, .. kolonlarında gösterilmiştir. Üretim bandındaki işlemi yapan operatör kontrol noktasındaki işlemleri bitirdiğinde G, L, Q, V, .. kolonlarındaki check box'ları işaretliyor ve eğer işi belirlenen süre içinde yaptıysa "OK" ve eğer işte gecikme varsa "LATE" yazısı çıkıyor.

Yapmak istediğim, eğer operatör F,K,P,U, .. kolonlarındaki belirlenmiş zaman dilimi içinde check box'ları işaretlemezse, ekteki Excel'in Outlook kullanarak otomatik olarak B2 hücresindeki mail adresine aşağıdaki bilgileri içeren bir hatırlartma e-mailini otomatik olarak göndermesi:

- Ürün adı
- Gecikmeye giren işlem

yukarıdaki bilgilere istinaden bir VBA kodu için yardımlarınızı rica ediyorum. Kodlama konusunda maalesef yeterli bilgim yoktur bu nedenle destek verdiğinizde yapılan işlemi ve yapmam gerekeni basitçe açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla,

Dosya ekleyebilmeniz için altın üye olmalısınız.

Alternatif olarak paylaşım sitelerine dosyanızı yükleyip linkini burada paylaşabilirsiniz.

Değerli arkadaşlar,

Bir şekilde tüm kodları oluşturdum ve dosya bir şekilde click yapılması gereken zaman dilimi aşıldığında otomatik olarak outlooktan mail gönderebiliyor. Fakat macrolar yalnızca dosya açıldığında çalışıyor. Dosya mevcut zamana göre dinamik olarak formül çalıştırdığı göz önüne alınırsa, makronun sürekli çalışıp, her geç kalan click için bir mail göndermesini nasıl sağlayabilirim? Önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler. Buna ek olarak dosya açıldığında otomatik bir pop-up ekranı değerlerin Update edilmesinin istenip istenmediğini sormakta, bu pop-up yerine dosya her açıldığında otomatik olarak update değerleri almasını nasıl sağlayabilirim?

Çok teşekkürler.

Saygılar,

Merhabalar;

Yaptığım araştırmalar sonucu sizden yardım alabileceğim kanısına vardım
benim istediğim linkte belirtilen dosyaya bir makro yerleştirmek
amacım g sutundaki tarih ile bu günün tarihi eşleştiğinde belirttiğim kişilere o satırdaki bilgileri otomatik mail atmasını sağlamak
kullanmadığım bir notbook mevcut bu dosyayı o bilgisayarda kullanmayı düşünüyorum dosya devamlı açık kalacak ve her gün sabah 9 da tarama yapmasını sağlamalıyım
örneğin: sayın yetkili belirtilen ürünün fiyatı değişmiştir lütfen kontrol ediniz gibi
sitede yaptığım araştırmaları uygulayarak yapmaya çalıştım ama bir türlü beceremedim
bundan dolayı siz değerli hocalarımdan yardım talep etmekteyim
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Saygılarımla.

https://drive.google.com/open?id=0B6...nEyYlBjY0RzVFE

Geri