• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik hatalı veri değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İlgili arkadaşlar,

Sizden istediğim belirttiğim sütunlardaki hatalı verilerin önceden tanımlamarım dğrultusunda bu hatalı girişlerin doğru olarak güncellenmesinin makro kullanarak sağlanması.

İlgilenene arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selam,
Biraz önce inceledim tablonuzu,Windows'ta ABC İmla Kılavuzu var,ama maalesef ki AHMEDİ olarak yazdığınız veriyi AHMET olarak düzeltmenin imkansızlığını gördüm.Yani Bill Gates yapamamış bunu.
Netice olarak söylediğiniz şey imkansız gibi geldi bana...
Kolay Gelsin.

Selam,
Biraz önce inceledim tablonuzu,Windows'ta ABC İmla Kılavuzu var,ama maalesef ki AHMEDİ olarak yazdığınız veriyi AHMET olarak düzeltmenin imkansızlığını gördüm.Yani Bill Gates yapamamış bunu.
Netice olarak söylediğiniz şey imkansız gibi geldi bana...
Kolay Gelsin.

Öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler.

Ben bunu makro bilmediğimi çin yapamadı.Şöyle açıklıyayım. vlookup ile istediğim şey yaklaşık olarak olmakta.Önce a sütununa hataları ve doğru versiyonları yazarsın karşılarına olması gereknleri.Bu düzenlediğin tabloyuda kullandığın veri setine vlookup ile getirtirsi Doğru=Doğru,Yanlış=Doğru şeklinde veriler düzelir.

Bill Gates e gerek yok.İstediğim şeyin basit olduğunu düşünüyorum.Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olabilirmi.Gereksiz muhabbet olmadan lütfen

ekteki dosyayı inceleyiniz.

Sayfa2'ye yazdığınız değeri hata_düzelt sayfasının A sütununda arar, bulur ise B sütunundaki değer ile değiştirir.
Diğer sayfalarda da çalışması için Sayfa2'nin kod modülündeki kodları o sayfaların kod modülüne kopyalamak gerekir.

Ekli dosyalar

rica ederim.

Geri