• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Fatura Numarası verme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 - türkçe
Merhaba Arkadaşlar ekte sunmuş olduğum faturamanın ( Quote No.: ) bölümünde otomatik 5 hane veya 4 haneli numaralandırmasını istiyorum birde (Item No) dediğim sütunun altındaki numaraları otomatik nasıl verdiririz bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara bol bol dua ederim valla uzun süredir araştıyorum nette ama bir türlü yapamadım bana yaparsanız bunları çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun sizlerden

sarı işaretli olan yer otomatik numaralandırılacak

ben office 2007 kullanıyorum ama bunu buraya eklemem için mecburen xls formatına çevirdim kaydederken

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
otomatik numaralandırma derken, neye göre numaralandırma. kafadan bir sayı mı üretecek ? yoksa belli bi değere bağlı olarak mı değişecek. item no kısmı içinde aynısını soruyorum...neye göre otomatik alınacak?

hocam şöyle diyim şimdi ben her firma için ayrı fatura düzenliyorum o yüzden şimdi örnek olarak şöyle dileyim ki a firmasına fatura kestim bunun ft numarası 00001 bunu kaydettim diğer ikinci faturaya geçecem onun numarasını 00002 otomatik vermesini istiyorum

anlata bildim mi bilemiyorum hocam umarım anlatabilmişimdir yani

hocam örneği inceledim dediğiniz gibi 000003 olan numara kaydettikçe bir artıcak yani başka kayıt girdiğimde 000004 bi başka kayıtta ise 000005 gibi

o öbür 8 olan kısımdan vazgeçtim ona gerek yok o numaralar sabit kalabilir

levo26 ve ssomar hocam sizden birdaha cevap alamadım şimdi böyle bişey olmazmı istediğim sadece bi numara verip kaydettikçe artması yeni bir işlem için yani elle ben girip arttırmıyım diyorum olmaz mı böyle bi işlem

Geri