• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Doldurma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seth87
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007,Türkçe
Merhaba arkadaşlar bu yardım için bi çok yeri araştırdım ama istediğimi karşılayacak bi çözüm bulamadım...En sonunda buraya üye oldum ve bu da ilk mesajım... :)

Örneğin A1 , B1 ve C1 hücrelerinin toplamı D1 hücresinde verilsin
yani A1 e 20 , B1 e 30 ve C1 e 35 girdiğim zaman D1 de 85 olarak görünüyor. Bunu toplam formülü ile basit bi şekilde yapabiliyoruz fakat ben bu işlemin tersten de girildiği zaman rastgele dağıtılmasını istiyorum.

Örneğin D1 e 85 yazınca A1 , B1 ve C1 e 30 , 40, 15 gibi kendisi otomatik doldurarak dağıtsın. Böyle bişey mümkünmüdür mümkünse nasıldır... Şimdiden teşekkürler...

Merhaba;
İlk mesajınıza ilk cevapta benden olsun.
D1 hücresinde sayınız olduğunu varsayarsak;
A1 hücresine;
=TAMSAYI(S_SAYI_ÜRET()*(D1-2))
B1 hücresine;
=TAMSAYI(S_SAYI_ÜRET()*((D1-A1)-1))
C1 hücresine;
=D1-(A1+B1)

Formüllerini uygulayın.
Not: S_SAYI_ÜRET fonksiyonu sayfadaki herhangi bir işlemde kendini tetikler.
Bunu sabitlemek için makro yada Kopyala>özel yapıştır değerler işlemi ile başka alana verileri formülden arınmış olarak alabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Muygun ,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim... Formulu uyguladım gayetde güzel çalışıyor fakat sistemin seçtiği değerlerde bi orantısızlık oluyor...Aslında benim sorduğum şekile göre verdiğiniz çözüm doğru...

Ben bu fonksiyonu aslında bi değerlendirme ölçeği için kullanmak istemiştim farklı kriterlere göre değişik puanlar dağıtan bi sistem...

Mesela aşağıda verdiğim örnekteki gibi toplam puanı girdiğim zaman belirlenen kritere mantıklı bi şekilde hemen hemen oranlayarak yaklaşık bi değer girmesi mümkün müdür... tabi tamsayı olacak şekilde...

Ekli dosyayı görüntüle örnek otomatik dağıtma(seth87).xls

Güncel lütfen ne olur yardım...

Geri