• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik bilgi aktar.

hocam örnek veriyorum ürünler sayfasına kısmına bir ürün tanımladım abc ürünü adında fiyatını ve özelliklerinide girdim. kayıt defteri bölümünden abc ürünü satın aldım 100 adet. abc ürünündende 50 adet sattım ürünler sayfasında 100 adet ürün giriş 50 adet de ürün çıkış çıkış sonucu olması gerekiyor öyle bir sonuç istiyorum kusura bakmayın sizide yoruyorum gece gece. çok teşekkürler.

hocam sizin yaptığınızı şimi anladım ürün adı kısmındaki bilgiyi yenileyince bilgiyi aktarıyor yenilemeden bilgi aktarımı yapmıyor. mesela abc diye ürün tanımladım kayıt bülümünden alış satış yapınca bilgi otomatik aktarmıyor ürünler kısmınada abc diye tekrar yazarsak sonucu veriyor. buna benim istediğim gibi yapmak mümkünse yapabilirmisiniz lütfen.

hocam örnek veriyorum ürünler sayfasına kısmına bir ürün tanımladım abc ürünü adında fiyatını ve özelliklerinide girdim. kayıt defteri bölümünden abc ürünü satın aldım 100 adet. abc ürünündende 50 adet sattım ürünler sayfasında 100 adet ürün giriş 50 adet de ürün çıkış çıkış sonucu olması gerekiyor öyle bir sonuç istiyorum kusura bakmayın sizide yoruyorum gece gece. çok teşekkürler.
Estağfirullah, aşağıdaki kodu deneyin.
F sütununda işlem yaptığınızda kodlar devreye girer. İşlem yapıp yapmadığını anlamanız için bir msgbox ekledim. İsterseniz silebilirsiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("f2:f65536")) Is Nothing Or Target = "" Then Exit Sub
Set ürn = Sheets("ÜRÜNLER")
    Set Bul = ürn.Range("a4:a" & ürn.[a65536].End(3).Row).Find(Target.Offset(0, -2), LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
    If Not Bul Is Nothing Then
        For x = 2 To [d65536].End(3).Row
            If Target.Offset(0, -2) = Cells(x, "d") And Cells(x, "b") = "ALIŞ" Then
            alis = alis + Cells(x, "f")
            ürn.Cells(Bul.Row, "d") = alis
        ElseIf Target.Offset(0, -2) = Cells(x, "d") And Cells(x, "b") = "SATIŞ" Then
            satis = satis + Cells(x, "f")
            ürn.Cells(Bul.Row, "e") = satis
        End If
        Next
        MsgBox Target.Offset(0, -2) & " adlı üründe alış miktarı: " & alis & vbCrLf & Target.Offset(0, -2) & " adlı üründe satış miktarı: " & satış
    End If
End Sub

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim şimdi tam istediğim gibi oldu emeğinize sağlık şimdi rahatca yatabilirim. Iyi geceler hocam :)

Geri