• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomaik Saat Formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cmk21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar Ben şimdi iki tane dosya ekleyeceğim birinde istediğim saat formülü var ve çok işime yarıyor diğeri ise yeni yapılan format ve formül yok aynı formülü bu dosyaya nasıl aktarabilirim yada istediğim saat formülünü yeni formatta nasıl yapabilirim

Yani kısaca anlatayım örnegin ölçüm saat 10:00 da başladı her ölçüm 6 dk sürdüğü için ilk ölçüm 10:06 da bitiyor bir açıdan diğer açıya geçiş için 1 dk ara gerekiyor bu yüzden diğer açıdaki ölçüm 10:07 de başlıyor ve 10:13 te bitiyor her sektör 3 kez ölçüldüğü için 10:14 te başlayan diğer açı 10:20 de bitiyor sonra diğer sektöre geçiyoruz diğer sektöre geçerken 2 dk ara kullanılıyor ve 10:22 diğer sektör başlıyor ve 3 açı ölçülene kadar devam ediyor bu şekilde 4 sektör de 12 açı ölçüm yapılıyor

umarım anlatabilmişimdir.

dosyalar ekte incelerseniz dahada açıklayıcı olackatır.

Ekli dosyalar

Yeni çalışma sayfasına aynı formatı oluşturduktan sonra eski çalışma sayfandaki = işaretinden sonra olan formülü ve yeni sayfandaki ilgili alana yapıştır ve önüne = işaretini eklersen yeni sayfaya aktarabilirsin. formülü yeni baştan yazmana gerek kalmaz derim.

onun için uğraştım olmadı neden derseniz eski dosya yatay yeni dosya dikey ve bazı şeyler eklenip kaldırıldı bu yüzden uymuyor ??

K14'teki formül (Ölçüm süresi)

=J14+"00:06"

J15'teki formül (2 ölçüme geçiş)

=K14+"00:01"

J17'deki formül (2. sektöre geçiş)

=K16+"00:02"

Mantık çok basit, diğer hücreleri kendiniz de ayarlayabilirsiniz.

kardeş ben bu formülleri nasıl yerleştieceğimi bile bilmiyorum sana zahmet dosyaya yerleştirim ekleyebilirmisin

Çok basit aslında. Buraya mesaj yazabiliyorsanız, beğendiğiniz herhangi bir yazıyı kopyalayıp facebookta paylaşabiliyorsanız, kopyala yağıştır yapmayı biliyorsanız, kısacası mouse ve klavye kullanmayı biliyorsanız yapabilirsiniz.

ilk ölçümün bitiş saatinin olacağı hücre yani K14hücresine yukardaki ilk formülü kopyalayıp yapıştıracaksınız ya da isterseniz aynen burda gördüğünüz gibi yazacaksınız:

=J14+"00:06"

Diğer belirttiğim hücrelere de belirttiğim formülleri aynı yöntemle yazacaksınız.

Geri