Oto rapor oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
İyi akşamlar
Excel sayfasında A sütununda bulunan her veri için aynı satırın B sütununa bağlı olarak rapor oluşturmak istiyorum. B sütununa değer girildiğinde aynı satırın a sütunundaki değer ikinci sayfanın X3 hücresine yazılacak ve bu sayfayı ayrı bir çalışma kitabı olarak tanımlanmış bir klasöre X3 teki isimle kayıt edecek. Konu ile ilgili dosya ilişiktedir. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
Sayın dEdE çok teşekkür ederim.
Hızlı cevap için ayrıca teşekkür ederim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Rica ederim.
Güle :) güle :) kullanın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
İyi günler,
Oluşturmuş olduğunuz kod ile yaklaşık 1500civarında raporu yaklaşık 30 dk. gibi bir sürede hazırladım. Öncelikle bunun için çok teşekkür ederim. Ancak şöyle bir sorunum var. Oluşturulan raporda kg48 isimli sheet içerisinde kayıtlı olan Worksheet change olayı var ve aynı zamanda bu sheet içerisinde formüller var. Rapor oluşturduktan sonra oluşan raporlardaki formulleri kaldırmak için kopyala değerleri yapıştır işlemi yapıyorum. Ancak kg48 içerisinde tanımlı olan Worksheet change olayından dolayı sanırım Veriler değiştiğinden dolayı hata veriyor. Bu konuda neler yapılabilir, yardımlarınızı rica ediyorum.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
kg48 sayfasının kodu sadece X3 hücresini kontrol etmekte ve bu hücrede değişiklik yapılırsa sayfayı ayrı bir dosya olarak kaydetmektedir. Dolayısı ile kodun formüllerle bir ilişiği yoktur.
Örnek dosyanızda formül olmadığı için ancak tahmin yoluyla şunu söyleyebilirim. Sözkonusu formüller çalışma kitabında başka sayfalara başvuruyorsa, bu sayfa yeni çalışma kitabı (dosya) olarak kaydedilince bağlantıları bulamayacak ve hatalı sonuç verecektir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe
İyi günler sayın dEdE
Söz konusu olan şey formüllerin hata vermesi değil. Oluşturulan yeni rapor sayfasında formüller olduğundan dolayı değerleri yapıştır işlemi yapıyorum. Bu işlemi yaptığım zaman X3 hücresine yeni bir değer vermiş gibi oluyor. Bu nedenle buradaki Worksheet Change olayı çalışmak istiyor. Bu aşamada hata veriyor. Dosyayı ekliyorum. Sizden ricam bu dosya ile ilem yaparak SKN09-0100 isimli bir rapor oluşacak. Oluşan bu raporu kopyala değerleri yapıştır dediğinizde bir hata veriyor. Bu hatayı gözlemenizi rica ediyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Dosyanız ektedir.
Hoşçakalın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2003 Türkçe