• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

OSYM 2017 listesinin filtre+userform ile yeniden düzenlenmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cems
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Bu akşam bir üyenin hatırlatması ile ;

OSYM okul listesini excel olarak yayınlamış ve üye indirmiş filtre uygulatmak için...

Ancak formuller ile 13075 satırla başetmek ve bir nebze yeni nesilin zamanını daha verimli kullanmasına yardımcı olmak istesem de mümkün değil , ancak döngü kodları ile bir düzen yapılabilir . Elde formülle anca 300 400 cü satıra gelebildim ve bayılttı . Ancak , bu dosya için yapılması gerekeni izah edebilecek bir örnek de ortaya çıktı.

1- F sütununda bulunan Dosyada okul ve fakülte adlarının üst kesimden alınarak yanda yeni açılan sütunlara doğru olarak yerleştirilmesi gerek.
2-Daha sonra her satır için , G ile AA sütunları arasında hiç veri yoksa o satırın tamamen kaldırılması gerek

Özetle , her bir bölüm için gerekli bütün bilgiler tek 1 satırda kalmalı

Düzensiz olduğu ve konunun da hassas olması nedeni ile , kendi yazabileceğim kodlara değil, üstadların kodlarına güvenmek mümkün.

Yeni 3 sütun açarak Okulun konumu ve Şehir listesini okul adına bakarak oluşturdum . Ancak okul ve fakülte adlarının , ilk 300 örnekte olduğu gibi yerleştirilmesi gerek ve formüllerle 13000 satırı herhalde 1 haftada bitirebilirim ki ; amaca hiç uygun bir zaman kullanımı olmaz.

Bunun yerine döngü kod ile okul ve fakülte isimlerinin yerleştirilmesi , filtreler yardımı ile henüz officeyi yeni kullanmaya başlayan gençler için bu haliyle daha kullanışlı hale getirecektir.

Eğer zamanda böylesine bir tasarruf olursa , ikinci plan olarak konuyu userform üzerine alıp textbox filtreleri yardımı ile listbox süzümü yapmayı amaçlıyorum.

Bu sefer üstad yardımını kendim için değil , ama 1,5 milyon gençten sitemize üye olanlar için talep ediyorum . Konuya kolaylık getirecek daha iyi fikirler de aşırı sevindirici olacaktır.

Modoste nickli üyenin siteye eklediği orijinal dosya o sayfanın altında birinci mesajda bulunmakta ,

http://www.excel.web.tr/f47/osym-cizelgesinden-universite-adlary-ve-bolumleri-bulunmasy-t165410.html

Bu konu için yapmaya çalıştığım örnek dosya ektedir :

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Userform eklendi , üzerine combo ve textboxlar yerleştirildi ve bir kısmı ( hatalı da olsa ) çalıştırıldı.

Önceki mesajın ekinde olan dosya yenilendi .

El birliği gerek ...

Son düzenleme:
Orijinal tabloyu da ekleseydiniz keşke.
En azından şehre göre süzme, ardından süzülen sayfada farklı filtrelere göre de süzme işlemleri yapılabilir.
Bölüme göre de süzme yapılabilir ki bu tercih yapacakların işine çok yarar.

Orijinal dosyanın bulunduğu link birinci mesaj eklendi

C sütununda 435. satırdan sonra veri yok.
ÖSYM'nin sitesinden de indiremedim.

Orijinal tablo verdiğim linkte ekliydi , bu sorunun altındaki dosya düzenleme örneği içeren kopyaydı .

Karışıklığı önlemek için Modoste'nin siteye eklediği orijinal dosyayı buraya da ekledim

İkinci bir sütun açıp her bölümün yanına üniversitenin adını yazdırabilmek gerekiyor süzme yapmak için.

Dizilerin belli bir kuralı olmadığı, yani her üniversitedeki bölüm sayısı değişkenlik gösterdiği için kod ile bu işi yapmanın güç olduğunu düşünüyorum.

sayın hocalarım,
osym ye girecek bütün gençlere faydalı olması için bu projeyi geliştirin lütfen. zaman daralıyor. teşekürler

Osys tercih teslim süresi 31 Ağustos 2017 Pazartesi 23:59 'da kapanıyorsa

0 YIL 1 AY 18 GÜN 13 SAAT 57 DAKİKA 39 SANİYE

Kaldı ...

Sn Korhan Ayhan' ın kodları ile ...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bunu ösym yıllar önce web sitesi üzerinden sorgulamalı yapmıştı.
Aradım ama bulamadım bu sene de yapmış olabilir mi?

Puan aralıkları verilip seçilebilecekler listeleniyordu.

Saynı Asri ,

Bilmiyorum ,
Site dışardan çalışmıyor 4 link var tercih robotu adı altında ama , şifresi olan için mi yoksa ölü link mi buna cevabı , sitede bulunan ve bu tercihleri yapacak olan arkadaşlar vermeli .

Biz unu eledik eleği astık başka şeyler öğrendik ve sonraki nesle bir nebze yardım yolu arıyoruz . Belki buradan cıkacak olan robottan daha iyileri de vardır , ama ön araştırmalarımda pek yarar birşey gormedim , olanlar basit süzgecle yapılmıs ve kafa göz kalmıyor bakarken ..

Ben userform pek sevmeyen biriyim :)
Tüm alanlarda filtre yapılabilen bir çalışma yapıyorum.
Bu akşam yayınlamış olurum.

Bu başlıklar ne anlama geliyor.
P.DR. SAYI
D.DR. SAYI
Y.D.DR. SAYI

Meb üzerinden gelen ek puanlar olarak biliyorum . Aktif olarak burada onemi olmayacak zira düsündügüm userform üserindeki yapıda birbirine bağlanarak çalışan 5 combobox ile yer şehir universite fakülte bölüm seçindiğinde kalan direk olarak userforma çekilecek. Dolayısı ile bir okulun goruntusu rahat olacak .

Diğer konu ise listbox , burada da bölüm ana tema olacak . Listbox textboxlar ile süzülebilir olacak.Bundaki amaç da , tek tek okullara bakmak yerine , diyelim ki uçak mühendisliği süzüldü , listboxta kalması gereken bilgiler bütün şehirlerdeki uçak mühendislikleri , fakulteleri , universiteleri ve şehirleri olarak kaldı.

Her satıra tıklanınca, o okulun genis detayı yukarda textboxlara aktarılacak ve bu sekilde bütün olasılıkları gezmiş olacak , kendine uygun 3 tane buldu diyelim , bunları da ek bir secenek kutusuna işaret koyup gonder tuşuna basınca da , seçilenler listesi başka bir sayfada altalta yazılmış olacak.

Onun da printini aldığında , en azından bir model elinde oluşmuş olacak

Yine de , yayınlayacağınız filtrelenmiş şekli de belki de pratik ve yeterli de olacak ...

Boyle bir düşünce , gerçekleşir mi derseniz ; sayaca göre zaman var ama zaman da çok çabul tükenen bir şey

Son düzenleme:
Meb üzerinden gelen ek puanlar olarak biliyorum . Aktif olarak burada onemi olmayacak zira düsündügüm userform üserindeki yapıda birbirine bağlanarak çalışan 5 combobox ile yer şehir universite fakülte bölüm seçindiğinde kalan direk olarak userforma çekilecek. Dolayısı ile bir okulun goruntusu rahat olacak .

Diğer konu ise listbox , burada da bölüm ana tema olacak . Listbox textboxlar ile süzülebilir olacak.Bundaki amaç da , tek tek okullara bakmak yerine , diyelim ki uçak mühendisliği süzüldü , listboxta kalması gereken bilgiler bütün şehirlerdeki uçak mühendislikleri , fakulteleri , universiteleri ve şehirleri olarak kaldı.

Her satıra tıklanınca, o okulun genis detayı yukarda textboxlara aktarılacak ve bu sekilde bütün olasılıkları gezmiş olacak , kendine uygun 3 tane buldu diyelim , bunları da ek bir secenek kutusuna işaret koyup gonder tuşuna basınca da , seçilenler listesi başka bir sayfada altalta yazılmış olacak.

Onun da printini aldığında , en azından bir model elinde oluşmuş olacak

Yine de , yayınlayacağınız filtrelenmiş şekli de belki de pratik ve yeterli de olacak ...

Boyle bir düşünce , gerçekleşir mi derseniz ; sayaca göre zaman var ama zaman da çok çabul tükenen bir şey

Data olarak benim hazırladığım programın DATA bölümünü kullanabilirsiniz
Her satıra Üniversite, il, fakulte, bölüm eklendi.

Hızlı filtreleme ve filtreler arası bağlantı mevcut. Belirli puan aralığı içinde sorgulama var. Dolayısı ile tercih yaparken nokta atışı yapılabilir :)

http://www.excel.web.tr/f52/excel-sy...tml#post901745

Data olarak benim hazırladığım programın DATA bölümünü kullanabilirsiniz
Her satıra Üniversite, il, fakulte, bölüm eklendi.

Hızlı filtreleme ve filtreler arası bağlantı mevcut. Belirli puan aralığı içinde sorgulama var. Dolayısı ile tercih yaparken nokta atışı yapılabilir :)

http://www.excel.web.tr/f52/excel-sy...tml#post901745

İnceledim, hatta kısmen kullanmak için izin istemeye geri döndüm ki siz yazmışsınız zaten:)

Elinize sağlık , amaca direk hizmet eden bir program olmuş , benim form usulüm biraz şekil işi olsa da , sizinki kadar kullanışlı mı olur bilmiyorum :)

Herşeyin sonunda , göz nurunuz için ayrıca seçimlerinde yararı dokunacak ve ülkenin geleceğinde yer alacak ama şimdilik adı meçhul olan öğrenciler adına ben teşekkür ederim :)

Geri