• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortalama sutunlara bağlı olarak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
İki sutunum var birinde isimler birinde sayılar var sayılar kısmının ortalaması alınacak fakat isim boş ise o satır dikkate alınmayacak bunu hangi formülle nasıl yaparım. ekte sutunlar hazır teşekkürler.

Ekli dosyalar

• sor.xls
    sor.xls
    25.5 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Merhabalar
Ekli dosyayı inceler misiniz? İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• sor.xls
    sor.xls
    19.5 KB · Görüntüleme: 20
.

Kod:
=AVERAGE(IF(B4:B13<>"";C4:C13))

=ORTALAMA(EĞER(B4:B13<>"";C4:C13))

Bu bir dizi formülüdür.

Dizi formülleri, formül, Formül Çubuğunda iken (veya formül hücresini seçip. F2 tuşuna basıldıktan sonra) CTRL, SHIFT tuşları basılı tutularak, ENTER ile girilir. Formül { } ayraçlar arasına alınır. { } ayraçları klavyeden girilirse, formül çalışmaz.

Formül, yukarıda belirtildiği şekilde girilmezse #VALUE! - #DEĞER! hatası verir.

.

olmadı hocam ekteki dosyayı düzelttim sutun 1 ler boş iken sutun 2 lerde 0 değeri var bunlar ortalamaya girmeyecekler şu an sonuç şöyle olmalı =(45+12+8+45+8)/5 görünmeli

olmadı hocam ekteki dosyayı düzelttim sutun 1 ler boş iken sutun 2 lerde 0 değeri var bunlar ortalamaya girmeyecekler şu an sonuç şöyle olmalı =(45+12+8+45+8)/5 görünmeli
eklediğim dosyada zaten o şekilde ayrıca Sn yurttaşın formülü de aynı sonucu veriyor.

Yine bu forumdan başka bir soruma verilen cevaplar ve sizin cevaplarla şu şekilde oldu galiba ekteki dosyayı doğru olan ile değiştirdim ileride faydalanılır.

Bunu daha kısa yapabilirmiyiz bilmiyorum. Olabileceğine inanıyorum

Emin Bey
Eklediğiniz dosyalar gözükmüyor. Benim ve Sn. yurttaş'ın çözümleri sizin istediğiniz (=anlattığınız) çözümü veriyor. Sn yurttaşın ve benim çözümümü birleştirip ekliyorum. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• sor.xls
    sor.xls
    24.5 KB · Görüntüleme: 11
Galiba ben anlatamadım arkadaşlar sizleride yordum. Ancak bu formül bana çok lazım. Son olarak bir dosya daha gönderiyorum bu dosyaya bakarsanız çıkması gereken sonuç orada yazılı iyi çalışmalar. Bu işi bir asp dosyası ile veya makro i,le çözebilirim ancak bana formül ile çözüm gerekli.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Emin Bey D4 hücresine =ORTALAMA(EĞER(B4:B13<>"";C4:C13)) formülünü yazın daha sonra farenin imleci formül çubuğundayken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarının 3'üne birden aynı anda basın

teşekkürler erdal bey bu sefer oldu sizlere iyi çalısmalar

Geri