• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortalama Km bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gencfbb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 excel türkçe
Arkadaşlar bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim.

Çalışmakta olduğum bir hes şantiyesinde araçların mazot takibini yapmaktayım.Her araca bir kod verdim aracın aldığı mazotun tarihi , ne kadar mazot aldığını ve km sini yazıyorum bir aracın ortalama haftada ne kadar km yaptığını nasıl hesaplayabilirim yardım edebilecek arkadaşa mail olarak hazırlanmış olan excel tablosunu atabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

office 2007 ve üzerinde "=çokeğerortalama()" formülünü kullanabilirsiniz.

=çokeğerortalama tarih süzer mi örnek olarak mesala 1 numaralı bir aracım var bu ayın 10 da ve 15 mazot almış ayın 10 da 2500 km yapmış 15 de 2750 aradaki farkı yeni bir sayfada araç kodu ile otomatik hesaplayabilir mi ben değerleri girince yardımlarınızı bekliyorum

Kullandığınız dosyanın küçük bir öğneğini eklerseniz daha kolay cevap alırsınız. Eklemek istemiyorsnaız da özet tablo raporunu inceleyin.

yusuf 44 isimli arkadaşın dediği gibi örnek dosya olursa ayrıntılı olarak izah edilebilir.

B sütunu Araç Kodu, C Sütunu Tarih, D sütunu Miktar E Sutünü KM olduğunu varsayalım. aşağıdakı tablo a3 hücresinden başlıyor. A1 hücresine ortalamasını görmek istediğiniz araç kodunu, b1 hücresine mazot alınan tarihleri yazın.
d1 hücresine şu formülü yazın
=ÇOKEĞERORTALAMA(D4:D6;B4:B6;B1;A4:A6;A1)
http://yadi.sk/d/FNthYhEy3NTHy

Son düzenleme:
Geri