Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba
veri sayfasında kod ve tarih yazılımı doğru ise kritere uyan verilerin toplamı şubat sayfasına çekiliyor.
Bundan sonraki (ortalama ile ilgili) açıklama yetersiz.
Yinede çıkabilecek 2 anlama göre ortalama aldırdım.
AN sütununda; (en büyük + en küçük) ortalaması,
AO sütununda; topl.sayı-(en büyük + en küçük) ortalaması
Gereksiz olanını silin.
İyi çalışmalar.
gecikmişiz. (espiyonajl'ın hızına yetişmek zor)
ayrıca galiba ben soruyu anlayamamışım.
teşekkürler ikiside istediğim gibi olmuş
muygun sıfırları kaldırdığın iyi olmuş formülü kopyaladım fakat farklı yerde yine sıfırlı oluyor gunluk syılarda nasıl yapmalıyım
Merhaba
sıfır değerlerini fiziki olarak kaldırmadım sıfır gelen değerleri görünmemesini sağladım.
Bunun için
Biçim>hücreler>isteğe uyarlanmışta hücre biçimini;
0;-0;;@
şeklinde düzenleyin.
ikinci notunuza gelince gelen değerlerde birden fazla sıfır var hangisi en küçük sıfır?
İyi çalışmalar.
ikinci mesajımda yapmış olduğun dosyanın içinde am sütünu en küçük değer olarak sıfır yerine o satırdaki en küçük sayı sıfır harici kaç ise onu yazsın demiştim
Merhaba;
AM4 hücresine
=MİN(EĞER(D4:AE4>0;D4:AE4))
formülünü yazın formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına basarak formülü aktive edin formülünüz;
{=MİN(EĞER(D4:AE4>0;D4:AE4))}
şeklinde parantezler arasına girer (Dizi Formülü)
Artık formülü aşağı doğru çoğaltabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.