• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortalama Alma ve Aylık Gider Tablosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mezun93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 / İngilizce
Yeni excel kullanmaya ve bu foruma başladım ben de; soruma değinecek olursam. Aylık gider tablosu oluşturmaya çalıştım ve bu tablado bir gün için birden fazla satıra gider bilgisi girebiliyorum. Birinci sorum aylık gider bilgilerinin toplam satır sayısı kesin olmuyor ve farklı günler için farklı sayıda satıra girdi girebiliyorum bu yüzden kafam karışabiliyor. Toplamını alıp 30 bölme gibi bir yöntem geliyor aklıma ama çok hoş karşılamıyorum. İkinci sorumsa günden güne değer girdiğim için ay bitmeden boş satırlar(0) olabiliyor ortalamada bunları nasıl es geçebilirim. Anlaşılabilir bir şekilde yazdığımı düşünmüyorum kusura bakmayın bu yüzden örnek dosya paylaşma gereksinimi hissettim. Bitmemiş aralık ayının dosyası
http://s3.dosya.tc/server16/tvMZHX/g_nl_kharcamaatablosu.xls.html

Not1: Tablo için eleştrileriniz ileriye taşıyabilecek önerileriniz varsa zevkle dinlerim. Şimdiden teşekkür ediyorum

Günlük ortalama istiyorsan B1 hücresine
Kod:
=B2/BAĞ_DEĞ_SAY(A:A)
yazabilirsin.
A sütunundaki sayı olan değerleri sayar ve B2 yi çıkan değere böler. En kısa bu geliyor aklıma...

Merhaba,

Sıfır hariç ortalama alan, formüller (A1:A10 aralığı için) ;

{=ORTALAMA(EĞER(A1:A10<>0;A1:A10;YANLIŞ))} Dizi Formül

{=ORTALAMA(EĞER(A1:A10<>0;A1:A10))} Dizi Formül

=TOPLA(A1:A10)/EĞERSAY(A1:A10;">0")

{=EĞER(TOPLA(EĞER(A1:A10<>0;1))=0;"";ORTALAMA(EĞER(A1:A10<>0;A1:A10)))} Dizi Formül

Dizi formüller Ctrl+Shift+Enter ile sonlandırılmalıdır.

Geri