• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortak hesap borç düşme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shell32
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ögrenmek için burdayım
Merhabalar bi sorunum var kaç gündür çözmeye çalışıyorum bir türlü yapamadım excele o kadar hakim değilim ama bişeyler yapmaya çalıştım yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdi bi hesap defteri gibi bişey oluşturdum harcanan paralar toplanıp 3 e bölünüyor. ve borçlu borçsuz ortaya cıkıyor öyle. buraya kadar herşey güzel sorun şurda başlıyor. ben borçlu olana borcunu verdiğimde yazıyorum 0'lanıyor. Fakat bir sonraki harcamaları eklediğimde yanlıs oluyor borçlu cıkacakken borçsuz cıkıyor verdiği parayı yazdıgım için çözümünü bulamadım uploadda ediyorum dosyayı lütfen yardım :)

Ekli dosyalar

arkadaslar ikinci günümdeyim kimse yok mu sorumu cevaplayacak ?

Merhabalar bi sorunum var kaç gündür çözmeye çalışıyorum bir türlü yapamadım excele o kadar hakim değilim ama bişeyler yapmaya çalıştım yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdi bi hesap defteri gibi bişey oluşturdum harcanan paralar toplanıp 3 e bölünüyor. ve borçlu borçsuz ortaya cıkıyor öyle. buraya kadar herşey güzel sorun şurda başlıyor. ben borçlu olana borcunu verdiğimde yazıyorum 0'lanıyor. Fakat bir sonraki harcamaları eklediğimde yanlıs oluyor borçlu cıkacakken borçsuz cıkıyor verdiği parayı yazdıgım için çözümünü bulamadım uploadda ediyorum dosyayı lütfen yardım :)

bu şekildemi acaba?

Ekli dosyalar

ordaki harcamalara göre bazen borçlu bazen alacaklı çıkıyoruz. alacaklı olana ne kadar aldığını yazdıgımda ve bir daha hesap girişinde eğer o kişi borçlu cıkacaksa cıkmıyor. + - den kaynaklanan bir problem var nasıl yapcagımı çözemedim.

Sorun tam olarak anlaşılmamıştır. bende inceledim ama anlayamadım. 3 kişi var harcama yapıyor anladığım kadarıyla bu 3 kişinin harcamalarının parasını veriyorsun anlaşılmayan nokta harcamaları neden 3 e bölüyorsun

Ögrenciyiz. yapılan alışverişleri 3'e bölüyoruz herkesin payına ne düşüyorsa öğreniyor. Borç kısmı biraz karışık. nasıl anlatacagımı bilmiyorum. Alttaki alacak borç kısmındaki karışıklık hesabı bozuyor. benim istediğim. Hücreye bir kere yazdıgımda borcundan düşecek ve hücreden de yok olacak bidahaki işleme müdahale etmyecek. Ben mesela payına düşen miktardan düşürmek istiyorum alta yazacagım zaman orda formül var formül bozuluyor.

Cvb

dosya ekinde gönderiyorum umarım doğru anlamışımdır.

Ekli dosyalar

Geri