• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortak böleni bulmak

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Sayın üstadlarım ekteki dosyada C2' deki sayı bölünen D2 bölen E2 Bölümdür. D2 deki bölüm sayısı değişince E hücresindeki tüm sayılar da değişiyor. Benim istediğim C2 hücresindeki sayıyı EN BÜYÜK hangi sayıya bölersem E hücresindeki tüm rakamların ortak böleni olur, (kuruş hanesi 00 olacak) saygılarımı sunuyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Bir döngü ile sırayla sayıları D2 hücresine yazdırıp E sütunundaki verilerin kuruş hanesini kontrol ettirin. Eğer kuruşlar sıfır değilse işleme devam et deyin. Bu şekilde istediğiniz değere ulaşana kadar sorgulayın.

Merhaba,

Bir döngü ile sırayla sayıları D2 hücresine yazdırıp E sütunundaki verilerin kuruş hanesini kontrol ettirin. Eğer kuruşlar sıfır değilse işleme devam et deyin. Bu şekilde istediğiniz değere ulaşana kadar sorgulayın.

Sayın üstadım öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. değer değiştirici ile bir bir artırarak bölmeye çalıştım ama bu hem çok zaman alıyor, hem de istediğim kesin sonuca ulaşamıyorum, ayrıca döngüyü de nasıl kuracağımı bilemiyorum, bu konuda yardımlarınız bekliyorum, SAYGILARIMLA

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub BOLEN_BUL()
    Application.ScreenUpdating = False
    Basla = Time
    For X = 30000 To 1 Step -1
        Range("D2") = X
        If Evaluate("=SUMPRODUCT(--(E2:E82-INT(E2:E82)>0))") = 0 Then GoTo Son
    Next

Son:
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "İşlem süresi ; " & Format(Time - Basla, "hh:mm:ss") & Chr(10) & _
           "En büyük bölen bulunmuştur.", vbInformation
End Sub

Sayın üstadım Korhan AYHAN, Allah sizden razı olsun, her iki cihanda sizi darda bırakmasın, tam istediğim gibi olmuş, çok teşekkür ediyorum, Saygılarımla

Merhaba,

Allah (C.C.) sizdende razı olsun. İyi dilekleriniz için bende size teşekkür ederim.

Geri